Siemens: Αριστο παράδειγμα εξυγίανσης

Siemens: Αριστο παράδειγμα εξυγίανσης

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με την πρόσφατη συνέντευξη του Theo Waigel, πρώην Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας. στην εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung», η Siemens αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα εξυγίανσης και μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για άλλες εταιρείες, όπως η VW.

Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών και υπεύθυνος για την παρακολούθηση των διαδικασιών εξυγίανσης της γερμανικής εταιρείας, Siemens, τόνισε ότι οι Αμερικανικές Αρχές έχουν μείνει ιδιαίτερα ικανοποιημένες από τον χειρισμό και τα αποτελέσματα των διαδικασιών εξυγίανσης, που ακολούθησε η εταιρεία. Ο κ. Waigel υπογράμμισε ότι το πρώτο βήμα ήταν το γεγονός ότι η Siemens απέκτησε ένα καινούργιο πρόσωπο χάρη στο νέο της Πρόεδρο, κ. Peter Löscher και τον νέο Υπεύθυνο του Νομικού Τμήματος, κ. Peter Solmssen. Επιπλέον, η Siemens δημιούργησε από την αρχή το τμήμα Compliance, το οποίο αποτρέπει «ύποπτες υποθέσεις», με απώτερο σκοπό να λειτουργεί η εταιρεία με διαφανή τρόπο. Η σημαντική συμβολή του κ. Waigel ξεκίνησε, όταν η Siemens ήρθε σε συμφωνία με τις Αμερικάνικες Αρχές, η οποία προέβλεπε πως η εταιρεία θα βρισκόταν υπό την επίβλεψη ενός ανεξάρτητου οργάνου, ενός ελεγκτικού μηχανισμού. Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών δήλωσε: «Μπορώ να πω πως η Siemens έχει προχωρήσει εξαιρετικά καλά με τη διαδικασία του διακανονισμού εξυγίανσης».

Ο κ. Waigel θεωρεί ότι σημαντικό ρόλο έπαιξε η απόλυτη συνεργασία της γερμανικής εταιρείας και η παραδειγματική λειτουργία της διοίκησης και του συμβουλίου, παρέχοντας στον κ. Waigel και στην ομάδα του ελευθερία κινήσεων και πλήρη πρόσβαση στα αρχεία και τα αναγκαία έγγραφα.

Επιπλέον, το ανθρώπινο δυναμικό της Siemens από όλους τους τομείς βοήθησε, απαντώντας σε ερωτήσεις και συζήτησε για τις αλλαγές που έπρεπε να γίνουν.

Ο ίδιος ο κ. Waigel και η ομάδα του προχωρούσαν βήμα – βήμα, καταρτίζοντας ένα πλάνο εργασιών, που παρουσίαζαν στις Αμερικάνικες Αρχές στην αρχή κάθε έτους. Έπειτα κάθε φθινόπωρο πραγματοποιούνταν η αντίστοιχη αξιολόγηση, οδηγώντας πλέον στο συμπέρασμα ότι όλα έχουν προχωρήσει ορθώς και η νέα Siemens αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή