Κύπρος: Συμμετοχή της βρετανικής BG Group στο κοίτασμα «Αφροδίτη»

Κύπρος: Συμμετοχή της βρετανικής BG Group στο κοίτασμα «Αφροδίτη»

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η είσοδος της βρετανικής BG Group στην κυπριακή ΑΟΖ ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Λευκωσίας. Το πρωί το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε και τυπικά το αίτημο της βρετανικής εταιρείας για αγορά από τη Noble ποσοστού 35% των δικαιωμάτων του τεμαχίου 12.

Μία εξέλιξη που χαρακτηρίζεται ως πολύ σημαντική με τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Λακκοτρύπη να επιβεβαιώνει τα όσα ανέφερε σε συνέντευξή της στην «Κ» η πρόεδρος της ΕΥΚ Τούλα Ονουφρίου για το ενδιαφέρον και για άλλα τεμάχια της ΑΟΖ.

Με βάση το διαδικαστικό μέρος της έγκρισης του αιτήματος από το Υπουργικό Συμβούλιο, η τελική συμφωνία θα κλείσει τέλος Ιανουαρίου με την τροποποίηση του αρχικού συμβολαίου.

Αμέσως μετά και σύμφωνα πάντα με τον υπουργό Ενέργειας θα ξεκινήσει η τελική φάση σύνταξης του σχεδίου ανάπτυξης του κοιτάσματος «Αφροδίτη», με τη συμμετοχή και της BG Group. 

Η είσοδος της βρετανικής εταιρείας εκτιμάται ότι ενδυναμώνει την κοινοπραξία του τεμαχίου 12, κάτι που θα έχει θετικές επιπτώσεις τόσο στην ενεργειακή ασφάλεια όσο και στο εμπορικό κομμάτι του κοιτάσματος «Αφροδίτη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή