Με 2 δισ. ευρώ πολεμάει την ανεργία ο Ολάντ

Με 2 δισ. ευρώ πολεμάει την ανεργία ο Ολάντ

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με επενδύσεις 2 δισ. ευρώ για τη δημιουργία θέσεων εργασίας εντός διετίας ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σπεύδει να αντιμετωπίσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα, όπως την χαρακτηρίζει. Αποπειρώμενος να κατευνάσει την αριστερή πτέρυγα του κόμματός του, καθώς και να αυξήσει τις πιθανότητες να επανεκλεγεί στις εκλογές του 2017, προωθεί μέτρα κατά της ανεργίας, που βρίσκεται στο 10,6%. Το ένα από τα 2 δισ. ευρώ θα δοθεί σε εταιρείες με λιγότερους από 250 εργαζομένους, οι οποίες θα λάβουν 2.000 ευρώ ανά θέση για την πρόσληψη νέων και ανέργων με συμβάσεις άνω των 6 μηνών. Το εναπομείναν 1 δισ. ευρώ θα δοθεί για επαγγελματική κατάρτιση, καθώς και για να λάβει μόνιμο χαρακτήρα μία φοροελάφρυνση σε εργοδότες. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να ενταχθούν 500.000 άτομα σε προγράμματα κατάρτισης έναντι των 400.000 στο εννέμαηνο του 2015. Η χρήματοδότησή της θα προέλθει από εξοικονόμηση πόρων σε άλλους τομείς του προϋπολογισμού. Υπενθυμίζεται πως στη Γαλλία οι άνεργοι ανέρχονται σήμερα σε 3,5 εκατομμύρια.

Ο Φρανσουά Ολάντ, επιπλέον, ανακοίνωσε την αύξηση κονδυλίων για την έρευνα, απορρίπτοντας εκκλήσεις για κατάργηση γενναιόδωρων φορολογικών ελαφρύνσεων για έρευνα και ανάπτυξη, που ισχύουν για τις επιχειρήσεις. «Ο κ. Ολάντ επιδιώκει να μην ενοχλήσει κανένα, να ικανοποιήσει όλες τις πτέρυγες με μέτρα που παρεμβαίνουν υπέρ των ανέργων και άλλα, που λειτουργούν υπέρ των επιχειρήσεων», σημειώνει, εν κατακλείδι, ο επικεφαλής της εταιρείας δημοσκοπήσεων Viavoice, Φρανσουά Μικέ – Μαρτί.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή