Βρετανία: Σε χαμηλό 7ετίας η στερλίνα έναντι του δολαρίου

Βρετανία: Σε χαμηλό 7ετίας η στερλίνα έναντι του δολαρίου

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά ετών έναντι του δολαρίου υποχώρησε σήμερα η στερλίνα, αφού ο επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας δήλωσε ότι δεν έχει «συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα» για την αύξηση των επιτοκίων και προειδοποίησε για δευτερογενείς επιδράσεις από την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας.

Μετά τα σχόλια του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, η λίρα υποχώρησε στα 1,4206 δολάρια, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2009.

Ο Κάρνεϊ δήλωσε ότι η παγκόσμια και η εγχώρια ανάπτυξη αποδείχθηκαν ασθενέστερες απ’ ό,τι ανέμενε στα μέσα του περασμένου χρόνου και ότι θα πρέπει να υπάρχει υψηλότερη ανάπτυξη και πληθωρισμός πριν από την όποια αύξηση των επιτοκίων.

Ο κεντρικός τραπεζίτης δήλωσε επίσης ότι η «προσαρμογή» στην Κίνα δεν έχει τελειώσει και θα κρατήσει υποτονική την παγκόσμια ανάπτυξη και τον πληθωρισμό για κάποιο χρονικό διάστημα και πως η κεντρική τράπεζα εντοπίζει κάποια οικονομική αβεβαιότητα ενόψει του δημοψηφίσματος για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή