Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη FTSE Eurofirst-300 να παρουσιάζει κέρδη 1,4% και να ανακάμπτει από το χαμηλό 13μήνου έπειτα από τρεις συναπτές συνεδριάσεις με απώλειες. Στη Wall Street, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 κινούνταν σε αρνητικό έδαφος λίγο πριν από το κλείσιμο, με πτώση της τάξεως του 0,23% και 0,53% αντίστοιχα.

Μεγάλες απώλειες εμφανίστηκαν στον αμερικανικό κλάδο ενέργειας και πρώτων υλών, εξαιτίας της υποχώρησης των τιμών του πετρελαίου, ενώ στην Ευρώπη υπερίσχυσε το θετικό σενάριο για τη λήψη μέτρων στήριξης στην Κίνα έπειτα από την επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης στο χαμηλό 25ετίας. Ωστόσο, η προειδοποίηση του Βρετανού κεντρικού τραπεζίτη, Μαρκ Κάρνεϊ, για ακόμη μεγαλύτερη επιβράδυνση στην κινεζική οικονομία οδήγησε τη στερλίνα στο χαμηλό επταετίας, διολισθαίνοντας στο 1,4130 δολ.

To ευρώ κυμαίνονταν στο 1,0926 δολ. με άνοδο 0,33%, αφού η Eurostat επιβεβαίωσε τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στο 0,2% τον Δεκέμβριο. Στο Λονδίνο, αναλυτικότερα, ο χρηματιστηριακός δείκτης FTSE-100 έκλεισε με άνοδο 1,68% και ο γαλλικός δείκτης Cac-40 στο Παρίσι εμφάνισε κέρδη 1,97%. Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης Dax αναρριχήθηκε 1,5%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή