Η ΕΚΤ ενίσχυσε τα χρηματιστήρια

Η ΕΚΤ ενίσχυσε τα χρηματιστήρια

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αφήνοντας χθες ανοικτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων τόνωσης της οικονομίας μέσα στον Μάρτιο, ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι οδήγησε σε άνοδο τις ευρωπαϊκές αγορές αλλά και σε ανάκαμψη της τιμής του πετρελαίου. Στην αντίθετη πορεία κινήθηκε το ευρώ, που υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων έναντι του δολαρίου. Προτού ακόμη τελειώσει η ομιλία Ντράγκι, το ενιαίο νόμισμα διολίσθαινε στο 1,08 δολάριο για πρώτη φορά μετά από δύο εβδομάδες.

Τα μεγαλύτερα κέρδη ανάμεσα στις ευρωπαϊκές αγορές σημείωσε το Μιλάνο, που έκλεισε με άνοδο 4,2%, καθώς διεφάνη προοπτική συμφωνίας ανάμεσα στη Ρώμη και στις Βρυξέλλες για την ανεύρεση λύσης στο πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων των ιταλικών τραπεζών. Οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές, από τη Φρανκφούρτη μέχρι τη Μαδρίτη, έκλεισαν με κέρδη από 1,77% ώς 1,97%. Την ίδια στιγμή, το πετρέλαιο ανέκαμπτε από τα χαμηλά 12 ετών, στα οποία είχε υποχωρήσει στην προηγούμενη συνεδρίαση. Ετσι, το βράδυ βρισκόταν το αργό ΗΠΑ στα 29,58 δολάρια το βαρέλι και το Brent στα 29,19 δολάρια το βαρέλι. Σύμφωνα με τον Γενάντι Γκόλντμπεργκ, αναλυτή της TD Securities στη Νέα Υόρκη, «το επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι αυτή τη στιγμή το πετρέλαιο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή