Νέες απώλειες στην Ευρώπη λόγω «μαύρου χρυσού»

Νέες απώλειες στην Ευρώπη λόγω «μαύρου χρυσού»

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απώλειες εμφάνισαν χθες οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων μετά το ζωηρό αγοραστικό ενδιαφέρον στις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις. Η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας Σ. Αραβίας, Κατάρ, Ρωσίας και Βενεζουέλας για «πάγωμα» της παραγωγής. To Βrent στο Λονδίνο έχασε 3,5%, στα 32,18 δολάρια το βαρέλι, αφότου είχε φθάσει στα υψηλά 12 ημερών, στα 35,55 δολάρια το βαρέλι. Μεταξύ των επενδυτών επανήλθαν οι ανησυχίες για τις αμφίβολες προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, οι οποίες διαμόρφωσαν αρνητικό κλίμα για τις μετοχές των τραπεζών και των ενεργειακών ομίλων.

«Οι άνθρωποι στρέφουν το βλέμμα τους στα κέντρα αποφάσεων –είτε πρόκειται για κεντρικές τράπεζες είτε για τον ΟΠΕΚ– θέλοντας να λάβουν διαβεβαιώσεις για την οικονομία», παρατηρεί ο Ραλφ Τσίμερμαν, υπεύθυνος Στρατηγικής στην Bankhaus Lampe. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με απώλειες 0,4% στις 320,37 μονάδες, ενώ είχε προηγουμένως ενισχυθεί 0,8% και είχε πτώση 1%. Στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε στο -0,78% χθες και στο Παρίσι ο CAC 40 στο -0,11%. Το τελευταίο δίμηνο η μεταβλητότητα και η αστάθεια εντείνονται, εξαιτίας των φόβων για την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων των κεντρικών τραπεζών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή