Κέρδη στις αγορές εν αναμονή της ΕΚΤ

Κέρδη στις αγορές εν αναμονή της ΕΚΤ

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οριακά κέρδη κατέγραψε ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 με στήριξη από τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της ΕΚΤ και από την άνοδο της τιμής του πετρελαίου.

Ειδικότερα, οι επενδυτές αισιοδοξούν ότι η ΕΚΤ σύντομα θα προχωρήσει σε νέα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης καθώς, σύμφωνα με τα πρακτικά, ορισμένοι αξιωματούχοι τάχθηκαν υπέρ της ανάληψης δράσης από την Κεντρική Τράπεζα μετά την επιδείνωση των προοπτικών για τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη.

Επιπλέον, θετικός ήταν ο αντίκτυπος από τη νέα άνοδο της τιμής του πετρελαίου, στον απόηχο των διαπραγματεύσεων για «πάγωμα» της παραγωγής αργού. Σημειώνεται πως η τιμή του πετρελαίου παρέμεινε σε θετικό έδαφος παρά τη μεγάλη αύξηση (κατά 1,2 εκατ. βαρέλια) στα αποθέματα την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ και τη δήλωση αξιωματούχου ότι η Σαουδική Αραβία δε θα μειώσει την παραγωγή αργού.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε μόλις 0,07% στις 329 μονάδες. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,97% στις 5.972 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κινήθηκε υψηλότερα 0,93% στις 9.464 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με κέρδη 0,15% στις 4.240 μονάδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή