Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με γενικευμένη άνοδο έκλεισαν χθες οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς επικράτησε η προσδοκία πως η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε περαιτέρω χαλάρωση, αλλά θα προνοήσει ώστε να προστατεύσει τις τράπεζες από τις επιπτώσεις των αρνητικών επιτοκίων. Ετσι, η ευφορία ήταν έντονη στην Ιταλία, με τον δείκτη FTSE MIB του Μιλάνου να κλείνει με άνοδο 3,52% και τις αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων του ιταλικού Δημοσίου να υποχωρούν κατά 5 μ.β. στο 1,53%. Παρόμοια κινήθηκαν και οι αποδόσεις των δεκαετών της Πορτογαλίας, που υποχώρησαν στο 3,36% και βρίσκονται πλέον σε επίπεδα περίπου 100 μ.β. από τα υψηλά επίπεδα στα οποία είχαν εκτιναχθεί στις αρχές Φεβρουαρίου.

Οι δύο χώρες βρίσκονται στο επίκεντρο της ανησυχίας για την κατάσταση του ευρωπαϊκού τραπεζικού τομέα. Εξ άλλου, η είδηση ότι ανακάμπτει η βιομηχανία χάλυβα της Κίνας αναθέρμανε τις προσδοκίες για αύξηση της ζήτησης για μέταλλα. Ετσι, η άνοδος των μετοχών των εταιρειών του κλάδου εξουδετέρωσε την ανησυχία για το ενδεχόμενο αποχώρησης της Βρετανίας από την Ε.Ε. Τη μεγαλύτερη άνοδο μετά το Μιλάνο σημείωσε η Μαδρίτη, με τον δείκτη ΙΒΕΧ 35 να κλείνει με κέρδη 2,35%. Με κέρδη 1,98% έκλεισε ο XETRA DAX της Φρανκφούρτης και με άνοδο 1,79% και 1,47%, αντιστοίχως, οι δείκτες CAC 40 της Γαλλίας και FTSE 100 του Λονδίνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή