Πτωτικά έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Πτωτικά έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πτώση έκλεισαν χθες οι ευρωπαϊκές αγορές, ακολουθώντας την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου και τα απογοητευτικά αποτελέσματα κολοσσών όπως η Standard Chartered και η BHP Billiton. Η μετοχή της Standard Chartered, που επικεντρώνεται στις αναδυόμενες αγορές, σημείωσε πτώση 6,7% όταν έγινε γνωστό ότι τα κέρδη της μειώθηκαν κατά 84% εξαιτίας της πτώσης των τιμών των πρώτων υλών και της αύξησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Παράλληλα, υποχώρησε κατά 6,1% η μετοχή της ΒΗΡ, όταν η εταιρεία ορυχείων ανακοίνωσε ότι μειώνει το μέρισμά της κατά 75% καθώς εμφανίζει την πρώτη καθαρή ζημία της μετά τουλάχιστον 16 χρόνια. Εκλεισαν, έτσι, με απώλειες 1,25% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου, 1,64% ο δείκτης XETRA DAX της Φρανκφούρτης, 1,4% ο CAC 40 της Γαλλίας. 1,95% ο FTSE MIB του Μιλάνου και 1,42% ο ΙΒΕΧ 35 της Μαδρίτης.

Σε ό,τι αφορά το πετρέλαιο, το αργό κυμαινόταν το βράδυ στα 31,48 δολάρια το βαρέλι και το Brent στα 33,24 δολάρια το βαρέλι, ενώ το ευρώ βρισκόταν στο 1,1014 δολάρια. Εξαίρεση στη γενικότερη υποχώρηση αποτέλεσαν χθες οι μετοχές των χρηματιστηρίων του Λονδίνου και της Φρανκφούρτης που σημείωσαν άνοδο 13% και 3,2 % αντιστοίχως εξαιτίας των συνομιλιών για τη συγχώνευσή τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή