Με πτώση έκλεισαν οι αγορές της Ευρώπης

Με πτώση έκλεισαν οι αγορές της Ευρώπης

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονα καθοδική ήταν η πορεία την οποία ακολούθησαν χθες οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη για δεύτερη μέρα διαδοχικά. Αφορμή δόθηκε με τη συνεχιζόμενη πτώση των τιμών του πετρελαίου, εξέλιξη η οποία αναθερμαίνει τις ανησυχίες των επενδυτών για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας. Χθες στις διεθνείς αγορές το ευρώ ενισχύθηκε ως προς το δολάριο και διαμορφώθηκε στο 1,1037 δολ. Ειδικότερα σε επίπεδο μετοχών ο κλάδος με τις μεγαλύτερες απώλειες χθες ήταν εκείνος της εξόρυξης, ο οποίος τις τελευταίες δύο ημέρες έχασε 9,5% της αξίας του δείκτη του, ποσοστό που είναι το μεγαλύτερο από πέρυσι τον Αύγουστο.

Οι τιμές των μετοχών των πετρελαϊκών της BP και της Royal Dutch Shell υποχώρησαν περισσότερο από 2,8% έκαστη, λόγω της άρνησης του Ιράν να αποδεχθεί συμφωνία, στην οποία συμμετέχουν ήδη Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Βενεζουέλα και Ρωσία, για πάγωμα παραγωγής. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με πτώση της τάξεως του 2,3%, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη διήμερη κάμψη του από τις 9 Φεβρουαρίου. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με -2,35%, στη Φρανκφούρτη ο DAX με απώλειες 2,64% και, τέλος, στο Παρίσι ο CAC 40 ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση με -1,96%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή