Πτώση 53% στα έσοδα της Chesapeake

Πτώση 53% στα έσοδα της Chesapeake

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική πτώση των εσόδων του κατά 53% εμφάνισε το 2015 ο ενεργειακός κολοσσός Chesapeake Energy Corporation, κυρίως εξαιτίας της απομείωσης περιουσιακών στοιχείων σε πετρελαιοφόρα κοιτάσματα και κοιτάσματα φυσικού αερίου. Η απόφαση αυτή κρίθηκε απολύτως αναγκαία από τη διοίκηση της εταιρείας, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στις ΗΠΑ στο πεδίο του φυσικού αερίου, επειδή η πτώση των τιμών του πετρελαίου είναι ιδιαίτερα παρατεταμένη. Αποτέλεσμα είναι να έχει πληγεί δραστικά και η τιμή της μετοχής της Chesapeake, η οποία το τελευταίο τρίμηνο απώλεσε το 60% της αξίας της.

Πάντως, η κατά 53% ελάττωση των κερδών της το 2015 ήταν ελαφρώς καλύτερη απ’ ό,τι είχαν προβλέψει αναλυτές. Η εταιρεία περιέκοψε το χρέος της περισσότερο από 2 δισ. δολάρια στα 9,7 δισ. δολάρια, όταν στα τέλη του 2014 αυτό είχε διαμορφωθεί στα 11,8 δισ. δολάρια. Επιπροσθέτως, ο όμιλος ανακοίνωσε πως προσβλέπει να αποκομίσει έως και 1 δισ. δολάρια φέτος από την πώληση περιουσιακών στοιχείων δευτερευούσης σημασίας για τις δραστηριότητές της.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή