Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων έκλεισαν με κέρδη χθες, ωθούμενοι από την ενίσχυση των τιμών του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, την προοπτική εξαγορών και συγχωνεύσεων μεταξύ ιταλικών και γαλλικών εταιρειών έπειτα από την προχθεσινή συνάντηση των ηγετών των δύο χωρών, αλλά και από τα σενάρια που θέλουν την ΕΚΤ να επεκτείνει τη νομισματική της πολιτική. Τα σχόλια του Γάλλου πρόεδρου Φρανσουά Ολάντ και του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι πως επιθυμούν τη στενή συνεργασία των χωρών τους για τη δημιουργία ισχυρών ομίλων στις τηλεπικοινωνίες, στην άμυνα και στη ναυτιλία ενίσχυσαν την τιμή της μετοχής της Telecom Italia μέχρι 5,7%.

Στη Wall Street, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 παρουσίαζαν κέρδη 0,1% και 0,33% λίγο πριν από το κλείσιμο, με τις μετοχές του ενεργειακού κλάδου να ενισχύονται κατά περίπου 1,7%. Ο βρετανικός δείκτης FTSE-100 ενισχύθηκε κατά 0,34%, ο γαλλικός Cac-40 κατά 0,49% και ο γερμανικός Dax κατά 0,31%. Στο Λονδίνο, η τιμή του Μπρεντ ενισχύθηκε πάνω από τα 40 δολάρια το βαρέλι, καθώς την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκε μεγαλύτερη από όσο αναμενόταν πτώση των αποθεμάτων βενζίνης. Στις ΗΠΑ, η τιμή του αργού πετρελαίου διαμορφώθηκε στα 38,79 δολάρια το βαρέλι από τα 36,5 δολάρια μία ημέρα πριν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή