Περιορισμένη άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές

Περιορισμένη άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aνοδικά κινήθηκαν χθες οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ύστερα από τρεις συνεδριάσεις κατά τις οποίες εμφάνισαν απώλειες. Βασικός παράγοντας, ο οποίος διαμόρφωσε τη διάθεση των επενδυτών, ήταν η εμπιστοσύνη στη δυναμική της αμερικανικής οικονομίας, η οποία αναμένεται να στηρίξει και την παγκόσμια. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με άνοδο 0,4%, αν και στη διάρκεια της συνεδρίασης έφθασε να υποχωρεί έως και 1,1%. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,3%, στο Παρίσι ο CAC 40 με 0,53% και στη Φρανκφούρτη ο DAX με άνοδο 0,28%.

Ο χρυσός χθες είχε πτώση 0,38% στα 1.217,41 δολάρια η ουγγιά, αλλά συνολικά το πρώτο τρίμηνο εμφάνισε την καλύτερη επίδοση μεταξύ των εμπορευμάτων, με άνοδο 17%. Οσοι επενδύουν στο πολύτιμο μέταλλο στοιχηματίζουν πως η ανοδική του πορεία θα εξακολουθήσει. Η αστάθεια των κεφαλαιαγορών, η βραδεία πορεία της διεθνούς οικονομίας και η δήλωση για προσεκτική αύξηση των επιτοκίων από τη Fed ενισχύουν τον χρυσό, όπου θα διοχετευθούν ακόμα μεγαλύτερα κεφάλαια. «Η ζήτηση για χρυσό εκ μέρους των επενδυτών αφορά το μέταλλο και τις μετοχές των εξορυκτικών ομίλων», εκτιμούν αναλυτές.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή