Απώλειες λόγω αβεβαιότητας στην Ευρώπη

Απώλειες λόγω αβεβαιότητας στην Ευρώπη

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ημέρα απωλειών ήταν η χθεσινή, με τους δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων να κλείνουν με αρνητικό πρόσημο, λόγω της ανησυχίας για την πορεία της γερμανικής οικονομίας. Το δολάριο είχε υποχωρήσει προσωρινά στα χαμηλά 17 μηνών προς το γιεν, και το πετρέλαιο σταθεροποιήθηκε, ενώ προηγουμένως είχε κινηθεί σε χαμηλά μηνός. Ειδικότερα, τη διάθεση των επενδυτών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια διαμόρφωσε η αναφορά για απροσδόκητη μείωση παραγγελιών στα γερμανικά εργοστάσια τον Φεβρουάριο. Το ΔΝΤ προειδοποίησε για τους κινδύνους της ανάκαμψης, ενώ αβεβαιότητα προκαλούν στην αγορά και τα επόμενα βήματα της Fed εν σχέσει προς την αύξηση των επιτοκίων. Ο πανευρωπαϊκός Stoxx Europe 600 έκλεισε με -1,9%, σηματοδοτώντας τη σοβαρότερη πτώση του από τις 24 Φεβρουαρίου. Τις πιο εκτεταμένες απώλειες εμφάνισε ο κλάδος των αυτοκινήτων και της εξόρυξης.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε 1,2%, στο Παρίσι ο CAC 40 είχε κάμψη 2,2% και στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε με απώλειες 2,6%. Το αργό Νέας Υόρκης χθες, αρχικά, είχε υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 4 Μαρτίου, 35,24 δολάρια το βαρέλι, λόγω των ανησυχιών για νέα αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, επανέκαμψε στα 35,82 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή