Τα πρακτικά της Fed έδωσαν τον τόνο στις αγορές

Τα πρακτικά της Fed έδωσαν τον τόνο στις αγορές

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αναμονή της δημοσιοποίησης των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, στις 15 και στις 16 Μαρτίου, ήταν και ο βασικός παράγονταςπου διαμόρφωσε χθες την ψυχολογική διάθεση των επενδυτών. Οπως φαίνεται, οι αξιωματούχοι της Τράπεζας συζήτησαν το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων εντός του Απριλίου, αλλά πρυτάνευσε η άποψη ότι οι κίνδυνοι επιβράδυνσης της διεθνούς οικονομίας απαιτούν προσεκτική προσέγγιση απέναντι στο θέμα. Ορισμένοι από τους συμμετέχοντες τόνισαν ότι η αύξηση τον Απρίλιο θα έδινε την εντύπωση του επείγοντος, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο. Επιπλέον, κυρίαρχη ήταν η άποψη ότι οι εξελίξεις στο οικονομικό και χρηματοπιστωτικό μέτωπο, διεθνώς, εξακολουθούν να ενέχουν κινδύνους για την οικονομική δραστηριότητα και την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ.

Χθες, εν αναμονή των πρακτικών της Fed, επικρατούσε νευρικότητα στις διεθνείς αγορές, με τους χρηματιστηριακούς δείκτες να σημειώνουν άνοδο στο κλείσιμό τους στην Ευρώπη. Με θετικό πρόσημο κινήθηκε και η αμερικανική αγορά πριν από το κλείσιμο. Το πετρέλαιο ενισχύθηκε σχεδόν 5% στη Νέα Υόρκη, λόγω μείωσης των αμερικανικών αποθεμάτων, ενώ το δολάριο υποχώρησε και πάλι στα χαμηλότερα των τελευταίων 17 μηνών ως προς το γιεν.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή