Ο τελευταίος των Μπένετον προτιμά το χρώμα των επενδύσεων

Ο τελευταίος των Μπένετον προτιμά το χρώμα των επενδύσεων

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μοναχική και ανεξάρτητη επιχειρηματική πορεία εξακολουθεί να χαράσσει ο Αλεσάντρο Μπένετον, ο νεότερος από τους δύο γιους του Λουσιάνο Μπένετον, καθώς δεν τον ενδιαφέρει η διοίκηση του φημισμένου ιταλικού οίκου μόδας αλλά προτιμά να επεκτείνει την επενδυτική του εταιρεία. Ο Αλεσάντρο, ο οποίος ίδρυσε την 21 Investimenti το 1992 και υπήρξε πρωτοπόρος στην Ιταλία εγκαινιάζοντας τις επενδύσεις σε μη εισηγμένες, σχεδιάζει τώρα να τοποθετήσει περίπου 900 εκατ. ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ιταλία, στη Γαλλία και στην Πολωνία μέσα στην επόμενη πενταετία.

Εχοντας ήδη ολοκληρώσει περισσότερες από 90 επενδύσεις μέσα στα τελευταία 23 χρόνια, ο Αλεσάντρο έχει εντοπίσει την προτίμησή του στην αγορά πλειοψηφικών πακέτων μετοχών. Βοηθά, έτσι, στην ανάπτυξη μικρών εταιρειών με μεγάλο δυναμικό από τον τομέα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης μέχρι εκείνον των τροφίμων και των ποτών. Αφού πούλησε την ιταλική εταιρεία λιανικών πωλήσεων παπουτσιών Pittarosso αλλά και την αλυσίδα κινηματογράφων The Space, η 21 Investimenti ίσως αναζητήσει εταίρους για την ιταλική οινοποιία Farnese Vini.

«Επιδιώκουμε να επεκτείνουμε τις επενδύσεις μας πέραν της συνήθους διάρκειας των πέντε με επτά ετών στην οποία περιορίζονται συνήθως όσα κεφάλαια επενδύονται σε μη εισηγμένες», δηλώνει και τονίζει πως πρόθεσή του είναι να εκμεταλλευθεί πλήρως το δυναμικό των επενδύσεών του. Ο Αλεσάντρο υπήρξε πρωτοπόρος όταν εισήγαγε στην Ιταλία το είδος των επενδυτικών που τοποθετούνται σε μη εισηγμένες και που αναπτύσσονται ταχύτατα καθώς αναδύονται από τη χειρότερη ύφεση μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Στην Ιταλία, οι ΜμΕ αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 95% του συνόλου του ιταλικού επιχειρηματικού κόσμου. Οι επενδύσεις σε μη εισηγμένες στην Ιταλία σημείωσαν αύξηση 31% πέρυσι φθάνοντας τα 4,62 δισ. ευρώ και καταγράφοντας το υψηλότερο επίπεδο από το 2008. Την ίδια στιγμή, οι υπόλοιποι Μπένετον αναζητούν εταίρους με σκοπό τη σύμπραξη σε επιχειρήσεις που θα δραστηριοποιούνται σε ένα ευρύτατο φάσμα: από την οικογενειακή αλυσίδα καταστημάτων ειδών ένδυσης με το σήμα Benetton μέχρι τις αλυσίδες εστιατορίων στις εθνικές οδούς και τη διαχείριση αεροδρομίων.

Η οικογένεια επιχειρεί να ανανεώσει την οικογενειακή επενδυτική της εταιρεία Edizione Srl και αποτιμά πιθανούς στόχους εξαγορών. Εχει προσφάτως αυξήσει τα κεφάλαιά της καθώς άντλησε 1,3 δισ. ευρώ από την πώληση πλειοψηφικού πακέτου στην εταιρεία διαχείρισης αεροδρομίων World Duty Free στην Dufry AG.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή