Ανοδος στις ευρωπαϊκές αγορές

Ανοδος στις ευρωπαϊκές αγορές

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν θετικά στα ενθαρρυντικά στοιχεία από την Κίνα, που φέρουν τον πληθωρισμό στη δεύτερη οικονομία του κόσμου να επιβραδύνεται μεν αλλά να παραμένει σε επίπεδο πάνω από το 2% για δεύτερο συναπτό μήνα. Η εξέλιξη εκλαμβάνεται ως ένδειξη σταθεροποίησης στη δεύτερη οικονομία του κόσμου.

Τα μεγαλύτερα κέρδη κατέγραψε, πάντως, η αγορά του Μιλάνου εν αναμονή ανακοίνωσης της κυβέρνησης σχετικά με το σχέδιό της να θεσπίσει δύο ταμεία που θα αναλάβουν τη διάσωση των προβληματικών ιταλικών τραπεζών. Ετσι η μετοχή της Banca Popolare σημείωσε άνοδο 10,3% και της Banca Monte dei Paschi di Siena άνοδο 9,8%. Το αποτέλεσμα ήταν να συμπαρασύρει ο τραπεζικός τομέας ανοδικά τον δείκτη FTSE MIB του Μιλάνου, που έκλεισε με κέρδη 1,25%. Παράλληλα, ο δείκτης ΙΒΕΧ 35 της Μαδρίτης έκλεισε με άνοδο 0,83%, ο XETRA DAX της Φρανκφούρτης με άνοδο 0,63% και ο CAC 40 στο Παρίσι με άνοδο 0,225. Το ευρώ κυμαινόταν το βράδυ στο 1,1407 δολάριο και η υποχώρηση του δολαρίου εξώθησε ανοδικά το πετρέλαιο. Ετσι το αργό ΗΠΑ κυμαινόταν αργά το βράδυ στα 40,18 δολάρια το βαρέλι και το Brent στα 41,26 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή