Ερευνα ιταλικών αρχών στην Bank of China

Ερευνα ιταλικών αρχών στην Bank of China

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κεντρική Τράπεζα της Ιταλίας διεξάγει έρευνες στα γραφεία της Bank of China στην Ιταλία, που έχει ήδη κατηγορηθεί για παράνομη μεταφορά χρημάτων από την Ιταλία στην Κίνα. Οι ιταλικές εισαγγελικές αρχές αναζητούν 297 άτομα, ως επί το πλείστον Κινέζους. Πρόθεσή τους είναι να τους απαγγείλουν κατηγορίες για παράνομα εμβάσματα ποσών άνω των 4,5 δισ. ευρώ στην Κίνα και τα προσαγάγουν σε δίκη. Παράλληλα, σκοπεύουν να μηνύσουν το υποκατάστημα της Bank of China στο Μιλάνο, που κατηγορείται ότι μετέφερε παρανόμως χρήματα από την Ιταλία στην Κίνα κατά το χρονικό διάστημα από το 2006 έως το 2010.

Την είδηση αναφέρει το Reuters, σύμφωνα με το οποίο οι σχετικές έρευνες άρχισαν πριν από λίγες ημέρες και βρίσκονται σε εξέλιξη. Από την πλευρά της, πάντως, η Bank of China αρνήθηκε ότι διερευνάται για εγκληματικές υποθέσεις. Μολονότι παραδέχθηκε πως έγιναν έρευνες στα γραφεία της, επιμένει πως επρόκειτο για διαδικασία ρουτίνας που γίνεται σε μόνιμη βάση ανά τρία χρόνια και αφορά όλους τους τομείς που καλύπτουν οι δραστηριότητές της. Στη διάρκεια της διετίας 2008-2009, οι μυστικές υπηρεσίες της Τράπεζας της Ιταλίας, που έχουν αναλάβει τη δίωξη του «ξεπλύματος χρήματος» και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, ενετόπισαν εκατοντάδες ύποπτες συναλλαγές από την Ιταλία προς την Κίνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή