Η βρετανική Daily Mail εξετάζει εξαγορά της Yahoo

Η βρετανική Daily Mail εξετάζει εξαγορά της Yahoo

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πληθώρα ηχηρών ονομάτων του επιχειρηματικού κόσμου εκφράζει ενδιαφέρον για μια ενδεχόμενη εξαγορά της διαδικτυακής πύλης Yahoo, που τον περασμένο μήνα πρότεινε σε διάφορες εταιρείες να υποβάλουν προσφορές διευκρινίζοντας για ποιους τομείς της ενδιαφέρονται και τι τίμημα προσφέρουν. Εχει προηγηθεί το περασμένο έτος ζημία ύψους 4,36 δισ. δολαρίων που παρουσίασε η Yahoo. Η βρετανική Daily Mail ηγείται ομάδας επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων και η Verizon Communications, που ενδιαφέρονται να υποβάλουν από κοινού προσφορά και διεξάγουν τις σχετικές συνομιλίες.

Σύμφωνα με πηγές της Wall Street Journal, στις εταιρείες που τείνουν να συσπειρώσουν τις δυνάμεις τους για την εξαγορά συμπεριλαμβάνονται και οι IAC/InterActiveCorp και CBS Corp. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στην αμερικανική εφημερίδα πως η προσφορά από την Daily Mail ενδέχεται να υποβληθεί με δύο διαφορετικούς τρόπους: στην πρώτη περίπτωση ίσως παρουσιασθεί επενδυτική εταιρεία που θα επιδιώξει να εξαγοράσει το σύνολο των αμερικανικών επιχειρήσεων της Yahoo, οπότε η Daily Mail θα αναλάβει μόνο τον τομέα ειδήσεων και ΜΜΕ. Στη δεύτερη περίπτωση η επενδυτική εταιρεία θα εξαγοράσει την Yahoo και θα συγχωνεύσει τον τομέα των ΜΜΕ και ειδήσεων στη νέα εταιρεία, στην οποία θα συμμετέχουν οι DailyMail.com και Elite Daily της Daily Mail. Αλλες πηγές αναφέρουν, επίσης, πως η Microsoft Corp. έχει έρθει σε επαφή με εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων, με τις οποίες συζητάει την προοπτική να χρηματοδοτήσουν την εξαγορά. Η Google, άλλωστε, εξέτασε τα στοιχεία της Yahoo, αλλά δεν προτίθεται να υποβάλει πρόταση εξαγοράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή