ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

13s26agor

Mε θετικό πρόσημο έκλεισαν οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων με εξαίρεση το Μιλάνο, όπου οι επενδυτές δεν πείστηκαν από το σχέδιο στήριξης των ιταλικών τραπεζών που ενορχήστρωσε η κυβέρνηση. Ο ευρωπαϊκός κλάδος πρώτων υλών έκλεισε με άνοδο 3,2% λόγω της σταθεροποίησης των τιμών χαλκού και των επικείμενων φορολογικών μεταρρυθμίσεων στην Κίνα που αναμένεται να στηρίξουν τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Στη Wall Street, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 σημείωναν άνοδο της τάξεως του 0,8% λίγο πριν από το κλείσιμο λόγω της ώθησης των μετοχών στον κλάδο ενέργειας με άνοδο έως και 2,4%, ύστερα από ενδείξεις πως θα αναχαιτισθεί η μεγάλη προσφορά πετρελαίου στις διεθνείς αγορές. Πληροφορίες που θέλουν τη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία να συμφωνούν σε πάγωμα της παραγωγής τους ενίσχυσαν, επίσης, την τιμή του αργού πετρελαίου κατά 3,87% στα 41,92 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του Μπρεντ αναρριχήθηκε 3,88% στα 44,53 δολάρια το βαρέλι.

Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE Mib έκλεισε με απώλειες 1,57%, αλλά ο γερμανικός δείκτης Dax, o γαλλικός Cac-40 και ο βρετανικός FTSE-100 ενισχύθηκαν κατά 0,81%, 0,77% και 0,68%, αντίστοιχα.
Reuters