Περιορισμένα κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές

Περιορισμένα κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aνοδικά έκλεισαν χθες οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, αντισταθμίζοντας απώλειες οι οποίες είχαν σημειωθεί νωρίτερα. Στην αμερικανική αγορά πριν από το κλείσιμο οι δείκτες εμφάνιζαν άνοδο, ενώ το πετρέλαιο περιόρισε τις αρχικές του απώλειες. Πρώτη φορά σε διάστημα εννέα μηνών ο δείκτης Dow Jones άγγιξε χθες τις 18.000 μονάδες, ενώ ο S&P ανήλθε σε υψηλά επίπεδα τετραμήνου με την αρωγή των θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων. Βασικός παράγοντας, ο οποίος καθόρισε χθες το κλίμα στις αγορές, ήταν το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων μεταξύ των πετρελαιοπαραγωγών χωρών στην Ντόχα χωρίς συμφωνία για «πάγωμα» παραγωγής. Υπό τις συνθήκες αυτές επλήγησαν οι μετοχές των ενεργειακών ομίλων στην Ευρώπη.

Ο κλαδικός δείκτης απώλεσε 0,8% της αξίας του, ενώ ειδικά οι τιμές των μετοχών των Royal Dutch Shell, Total και Eni υποχώρησαν σχεδόν έως και 2%. Aνοδικά κινήθηκαν ο όμιλος ταξιδιών TUI και η αυτοκινητοβιομηχανία ΒΜW. Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 είχε αρχικά κάμψη 1,4% και στη λήξη της συνεδρίασης έκλεισε με κέρδη της τάξεως του 0,4%. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε +0,15%, στο Παρίσι ο CAC 40 είχε άνοδο 0,26% και στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε με +0,68%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή