Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι ευρωπαϊκές αγορές χάρη στην ανάκαμψη της τιμής του πετρελαίου, που έδωσε ώθηση στις μετοχές των εταιρειών ενέργειας, με το αργό ΗΠΑ να βρίσκεται αργά το βράδυ στα 42,40 δολάρια το βαρέλι και το Brent στα 43,44 δολάρια το βαρέλι. Οι αγορές αναμένουν, άλλωστε, τη σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ που εξακολουθεί να εμπνέει προσδοκίες πως ο πρόεδρος, Μάριο Ντράγκι, θα αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο περαιτέρω μέτρων τόνωσης της οικονομίας. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν ο δείκτης ΙΒΕΧ 35 της Μαδρίτης και ο FTSE MIB του Μιλάνου που έκλεισαν ενισχυμένοι κατά 1,96% και 1,14% αντιστοίχως.

Με κέρδη 0,69% και 0,56%, αντιστοίχως, έκλεισαν, άλλωστε, οι δείκτες XETRA DAX της Φρανκφούρτης και CAC 40 της Γαλλίας. Ορισμένοι παράγοντες της αγοράς, όμως, όπως η Ρεμπέκα Ο’ Κίφι της επενδυτικής Interactive Investor, προειδοποιούν για το ενδεχόμενο να επηρεαστούν πάλι οι ευρωπαϊκές αγορές από τη νέα πτώση των χρηματιστηρίων της Κίνας. Η χθεσινή συνεδρίαση ήταν η χειρότερη των τελευταίων δύο μηνών, περίπου, για τα χρηματιστήρια της Κίνας, με τον δείκτη της Σαγκάης να έχει υποχωρήσει κάποια στιγμή στη διάρκεια της συνεδρίασης έως και κατά 4,5%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη υποχώρησή του από τις 29 Φεβρουαρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή