Η άνοδος του πετρελαίου ενίσχυσε τα χρηματιστήρια

Η άνοδος του πετρελαίου ενίσχυσε τα χρηματιστήρια

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μικρή αύξηση 0,2% έκλεισε χθες ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300, χάρη στην άνοδο των τιμών του πετρελαίου αλλά και χάρη στα ενθαρρυντικά εταιρικά αποτελέσματα (ή στα λιγότερο άσχημα από το προβλεπόμενο) στον πετρελαϊκό και στον τραπεζικό τομέα. Ο ευρωπαϊκός πετρελαϊκός και ενεργειακός χρηματιστηριακός δείκτης έκλεισε χθες με άνοδο 1,1%, χάρη στην ενίσχυση του αμερικανικού αργού κατά 3,31% στα 44,05 δολάρια το βαρέλι και του Brent κατά 3,04% στα 45,83 δολάρια το βαρέλι. Ορισμένοι αναλυτές προειδοποιούσαν χθες ότι η άνοδος του πετρελαίου μπορεί να είναι βραχύβια, δεδομένης της υποψίας ότι η Σαουδική Αραβία και το Ιράν θα αυξήσουν την παραγωγή τους τούς επόμενους μήνες. Μεγάλος κερδισμένος της χθεσινής ημέρας ήταν ο τραπεζικός δείκτης, που έκλεισε με άνοδο 2,5%.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο (0,38%), ενώ με πτώση έκλεισαν ο DAX στη Φρανκφούρτη (-0,34%) και ο CAC 40 (-0,28%) στο Παρίσι. Στη Wall Street, ο Dow Jones ενισχυόταν κατά 0,11% και ο S&P 500 παρέμενε αμετάβλητος αργά χθες το βράδυ. Το ευρώ ενισχυόταν έναντι του δολαρίου κατά 0,19%, με την ισοτιμία να κυμαίνεται γύρω από το 1,1289, ενώ και η στερλίνα ενισχυόταν έναντι του αμερικανικού νομίσματος κατά 0,6%%, και η ισοτιμία κυμαινόταν γύρω στο 1,4577.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή