Μείωση επιτοκίων στην Αυστραλία

Μείωση επιτοκίων στην Αυστραλία

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο ιστορικό χαμηλό του 1,75% μείωσε χθες τα επιτόκια του δολαρίου Αυστραλίας η κεντρική τράπεζα της χώρας σε μια προσπάθεια να ανακόψει την ενίσχυση του νομίσματος, αλλά και να αποφύγει τον κίνδυνο του αποπληθωρισμού. Αντιδρώντας στην κίνηση, την πρώτη από την αρχή του έτους, η αγορά οδήγησε το δολάριο Αυστραλίας σε υποχώρηση κατά περισσότερο από ένα σεντ του δολαρίου ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο 0,7567 δολάριο ΗΠΑ, καθώς προεξοφλεί περαιτέρω μείωση των επιτοκίων κατά 1,5%. Εχει προηγηθεί την περασμένη εβδομάδα η είδηση πως ο πληθωρισμός στη χώρα υποχώρησε το πρώτο τρίμηνο περισσότερο από τις προβλέψεις και συγκεκριμένα στο 1,5%, όταν ο στόχος της κεντρικής τράπεζας είναι από 2% έως 3%.

Η Αυστραλία είναι η τελευταία χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας που αντιμετωπίζει τον κίνδυνο του αποπληθωρισμού, καθώς είναι περιορισμένη η ζήτηση για πάρα πολλά αγαθά. Τον περασμένο μήνα αιφνιδίασε τις αγορές με ανάλογες κινήσεις η Τράπεζα της Σιγκαπούρης και πριν από αυτήν οι κεντρικές τράπεζες Ινδίας, Ταϊβάν, Ινδονησίας, Κίνας, Ιαπωνίας και Νέας Ζηλανδίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή