Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο «κόκκινο» έκλεισαν οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων λόγω της προς τα κάτω αναθεώρησης των εκτιμήσεων για έσοδα από την Dialog Semiconductor, της μεγάλης υποχώρησης των μετοχών στον κλάδο πρώτων υλών εξαιτίας της πτώσης της τιμής του χαλκού, αλλά και της διολίσθησης των μετοχών του πετρελαϊκού κλάδου. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSE Eurofirst-300 υποχώρησε κατά 1%, ο γερμανικός δείκτης Dax κατά 0,99%, ο βρετανικός δείκτης FTSE-100 κατά 1,19% και ο γαλλικός δείκτης κατά 1,09%. Στη Wall Street, oι δείκτες Dow Jones και S&P 500 παρουσίαζαν απώλειες της τάξεως του 0,6% και 0,71%, αντίστοιχα, λίγο πριν από το κλείσιμο. Οι μεγαλύτερες απώλειες παρουσιάστηκαν στον κλάδο ενέργειας, ακολουθώντας την πτώση των τιμών του πετρελαίου έπειτα από την ανακοίνωση για αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ κατά 2,8 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα.

Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του αργού πετρελαίου υποχώρησε κατά 0,89% στα 43,29 δολάρια το βαρέλι και η τιμή του Μπρεντ διολίσθησε 1,56% στα 44,27 δολάρια το βαρέλι. To ευρώ εξασθένησε χθες οριακά (-0,08%) έναντι του δολαρίου, στο 1,1487 δολάριο, αλλά έχει σημειώσει άνοδο 6,7% έναντι του αμερικανικού νομίσματος από τις αρχές του έτους.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή