Πουλάει δραστηριότητες στη Βρετανία η AXA

Πουλάει δραστηριότητες στη Βρετανία η AXA

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H AXA πουλάει τις δραστηριότητες ασφάλισης ζωής και αποταμιευτικών προϊόντων στη Βρετανία αντί 650 εκατ. στερλινών ή 819 εκατ. ευρώ καθώς επιδιώκει την αποχώρησή της από τμήματα της ευρωπαϊκής ασφαλιστικής αγοράς. Η ΑΧΑ έχει ήδη κλείσει συμφωνία για την πώληση της Elevate, μιας συμβουλευτικής εταιρείας για επιχειρηματικές πλατφόρμες, στη Standard Life έναντι εμπιστευτικού τιμήματος. Mε την απόκτηση της Elevate, η Standard Life αποκτά επιπλέον 160.000 πελάτες και 9,8 δισ. στερλίνες ή 12,34 δισ. ευρώ σε νέα περιουσιακά στοιχεία. Mε αυτήν τη συμφωνία, η Standard Life δημιουργεί τη μεγαλύτερη συμβουλευτική εταιρεία για πλατφόρμες επιχειρήσεων. Το συνολικό ενεργητικό αποτιμάται στα 36,4 δισ. στερλίνες ή 45,86 δισ. ευρώ με 350.000 πελάτες. Ο Μπάρι Ο’ Ντάιερ, υψηλόβαθμο στέλεχος της Standard Life, δήλωσε στο βρετανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο BBC πως είναι «ενθουσιασμένος για την ευκαιρία ενοποίησης δυο πλατφορμών που έχουν εισπράξει βραβεία σε μια περίοδο που είναι απαραίτητες οι υπηρεσίες υψηλής ποιότητας περισσότερο από ποτέ».

Η γαλλική ΑΧΑ είναι ο υπ’ αριθμόν 2 μεγαλύτερος ασφαλιστικός όμιλος στην Ευρώπη. Η επιλογή της να αποχωρήσει από τη βρετανική αγορά αποδίδεται στο αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον που επικρατεί σε όλη την Ευρώπη και στα χαμηλά επιτόκια που έχουν πλήξει τις αποδόσεις στα προϊόντα αποταμιεύσεις και διαχείρισης κεφαλαίων. Χαμηλά επιτόκια επικρατούν στη Βρετανία, στην Ευρωζώνη, στις σκανδιναβικές χώρες, στην Ιαπωνία και στις ΗΠΑ. Στόχος των κεντρικών τραπεζών είναι να στηριχθεί η ανάπτυξη στην πραγματική οικονομία, αλλά έτσι πλήττονται οι αποδόσεις τίτλων όπως είναι τα κρατικά και τα κρατικά ομόλογα. Κατά συνέπεια πλήττονται οι αποδόσεις των ασφαλιστικών προϊόντων.

Δεν είναι βέβαιο εάν οι υπόλοιπες δραστηριότητες στη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένης της SunLife που παρέχει ασφαλιστικά προϊόντα σε επιχειρήσεις και τις ασφαλιστικές υπηρεσίες συνταξιοδότησης, θα πουληθούν σε έναν ή περισσότερους υποψήφιους αγοραστές. «Δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα εάν αυτές οι συζητήσεις θα καταλήξουν σε πρόσθετη συναλλαγή ή εάν θα κλείσει μια συμφωνία», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΑΧΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή