Περιορισμένες απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές

Περιορισμένες απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά δύο συνεδριάσεις που έκλεισαν με κέρδη, οι ευρωπαϊκές αγορές κινήθηκαν χθες πτωτικά καθώς καλλιέργησαν αρνητικό κλίμα στην αγορά τα απογοητευτικά αποτελέσματα πολλών επιχειρήσεων. Ετσι ο δείκτης XETRA DAX της Φρανκφούρτης υποχώρησε κατά κατά 0,7%, ο CAC 40 στο Παρίσι κατά 0,5%, ο FTSE MIB του Μιλάνου κατά 1,32% και κατά 1,27% ο IBEX 35 της Μαδρίτης. Κατά 0,4% υποχώρησε ο πανευρωπαϊκός FTSE EUROTOP 100. Μοναδική εξαίρεση ο FTSE 100 του Λονδίνου, που έμεινε σχεδόν αμετάβλητος με οριακή άνοδο 0,09%.

Ανοδικά κινήθηκε, άλλωστε, και χθες ο χρυσός, που έχει συνολικά ανατιμηθεί κατά 20% από την αρχή του έτους και το βράδυ βρισκόταν σε επίπεδα γύρω στα 1.273,8 δολάρια η ουγγιά. Σύμφωνα με ορισμένα hedge funds, όπως το Elliott του Πολ Σίνγκερ, αλλά και μερικές τράπεζες όπως η BNP Paribas, προεξοφλείται ακόμη μεγαλύτερη άνοδος, ενδεχομένως μέχρι τα 1.400 δολάρια η ουγγιά. Υποστηρίζουν πως οι επενδυτές θέλουν να έχουν κάτι «πραγματικό», καθώς ανησυχούν για την ικανότητα των κεντρικών τραπεζών να διασφαλίσουν ανάπτυξη. Η Goldman Sachs, αντιθέτως, βλέπει τις τιμές γύρω στα 1.200 δολάρια και εκτιμά πως δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ανόδου, καθώς επίκειται αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου τον Σεπτέμβριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή