Σύντομα

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

71% υποχώρησαν τα κέρδη της γαλλικής Credit Agricole

Κατά 71% υποχώρησαν το α΄ τρίμηνο του 2016 τα καθαρά κέρδη της Credit Agricole, καθώς διαμορφώθηκαν στα 227 εκατ. ευρώ έναντι 784 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015. Τα έσοδα, παράλληλα, σημείωσαν πτώση κατά 13% στα 3,8 δισ. ευρώ. Επίσης, ο διεθνής Τύπος αναφέρεται στην Crédit Agricole, η οποία φέρεται με τη γαλλική τράπεζα BNP Paribas να βοήθησαν τους πλούσιους πελάτες τους να τοποθετήσουν τα χρήματά τους σε offshore εταιρείες – βιτρίνες, τις οποίες δημιούργησε το δικηγορικό γραφείο Mossack Fonseca με έδρα στον Παναμά, σύμφωνα με νέο ρεπορτάζ της Le Monde για τα λεγόμενα Panama Papers, το οποίο επικαλείται το MarketWatch. Τα Panama Papers αποκαλύπτουν ότι η Crédit Agricole χρησιμοποίησε το δικηγορικό γραφείο για να στήσει 1.129 εταιρείες σε φορολογικούς παραδείσους από τη δεκαετία του 1990 και μετά.

Σχέδιο εξόντωσης εταιρειών «ζόμπι» προωθεί το Πεκίνο

Η Κίνα αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα αναλυτικό σχέδιο για τις εταιρείες «ζόμπι», προκειμένου να μειώσει την παραγωγική δυναμικότητα σε κλάδους με υπερβάλλουσα προσφορά, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας China Securities News. Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο Xinhua, οι εταιρείες «ζόμπι» είναι οικονομικά μη βιώσιμες επιχειρήσεις, συνήθως σε κλάδους με μεγάλη υπερβάλλουσα παραγωγική δυναμικότητα, που επιβιώνουν μόνο με βοήθεια από κυβερνήσεις και τράπεζες. Το σχέδιο, που συντάσσεται από τον φορέα οικονομικού σχεδιασμού της Κίνας και το υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Επικοινωνιών, θα στηρίξει τις τράπεζες στην εφαρμογή διαφοροποιημένων πολιτικών πιστώσεων σε εταιρείες, ανάλογα με τον κλάδο που αυτές ανήκουν. Θα υπάρξει μία πλατφόρμα μεταξύ των τραπεζών και των εταιρειών για την καλύτερη κατανόηση των ερωτημάτων και την παροχή αποτελεσματικών χρηματοδοτικών υπηρεσιών για τις εταιρείες, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η ζήτηση για χρυσό εμφάνισε άνοδο 21% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016. Πρόκειται για τις καλύτερες τριμηνιαίες επιδόσεις που έχουν καταγραφεί, κυρίως χάρη σε ένα κύμα αγορών από τα ETFs, τόνισε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού. Η ζήτηση άγγιξε τους 1.290 τόνους στο τρίμηνο, καθώς τα αρνητικά επιτόκια των κεντρικών τραπεζών και οι αυξανόμενες τιμές του χρυσού επηρέασαν τους αγοραστές, εκτίμησε το σώμα. Ενα σύνολο 364 τόνων αγοράστηκε μέσω ETFs, αντιστρέφοντας τις σωρευτικές εκροές από το 2014 και το 2015. «Οι αλλαγές στο παγκόσμιο οικονομικό και χρηματοοικονομικό τοπίο έχουν δημιουργήσει ένα θετικό περιβάλλον τους τελευταίους μήνες».

Μείωση βιομηχανικής παραγωγής

Πτώση εμφάνισε τον Μάρτιο του 2016 η βιομηχανική παραγωγή στις χώρες της Ευρωζώνης και της Ε.Ε., σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat. Συγκεκριμένα, υποχώρησε κατά 0,8% στην Ευρωζώνη και κατά 0,5% στην Ε.Ε., έναντι του Φεβρουαρίου του 2016. Αντίθετα, παρουσίασε άνοδο κατά 0,2% και κατά 0,3% αντίστοιχα, έναντι του Μαρτίου του 2015. Η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση σημειώθηκε στην Ιρλανδία (11,2%) και στη Λιθουανία (3,5%), ενώ η υψηλότερη άνοδος στην Κροατία (5%) και στη Λετονία (4,3%).

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή