Απλήρωτοι εργαζόμενοι και στη Βρετανία

Απλήρωτοι εργαζόμενοι και στη Βρετανία

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κακοπληρωτές γίνονται οι Βρετανοί εργοδότες καθώς τα τελευταία 17 χρόνια έχουν καταβάλει στους υπαλλήλους τους συνολικά 68 εκατ. στερλίνες, ποσό αντίστοιχο των 86,3 εκατ. ευρώ, λιγότερα από όσα θα έπρεπε να έχουν καταβάλει βάσει της βρετανικής νομοθεσίας και του κατώτατου μισθού όπως ισχύει στη χώρα.

Στη διαπίστωση αυτή καταλήγει η φετινή έκθεση του Εθνικού Γραφείου Λογιστών της Βρετανίας, ενώ παράλληλα τονίζει ότι κατά το οικονομικό έτος που έληξε τον Μάρτιο υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός των εργαζομένων στους οποίους οφείλει δεδουλευμένα ο εργοδότης τους: σήμερα ανέρχονται σε 58.000 όταν το οικονομικό έτος από την άνοιξη του 2014 έως την άνοιξη του 2015 δεν υπερέβαιναν τις 26.000. Σε ό,τι αφορά το ύψος των οφειλών, αυτό ανέρχεται στα 10,3 εκατ. στερλίνες ή 13 εκατ. ευρώ από τα 4,1 εκατ. ευρώ στα οποία ανέρχονταν το περασμένο έτος. Από τη σχετική έρευνα, το Εθνικό Γραφείο Λογιστών διαπίστωσε επίσης ότι εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία η κλίμακα του προβλήματος στον τομέα της παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας καθώς το 11% των εργαζομένων στον κλάδο ενδέχεται να μη λαμβάνει τον κατώτατο μισθό όπως αυτός έχει οριστεί στη Βρετανία. Σημειωτέον ότι τον Απρίλιο το κατώτατο ωρομίσθιο στη Βρετανία αυξήθηκε στις 7,20 στερλίνες, ποσό αντίστοιχο των 9,14 ευρώ.

Από το 2013 έως σήμερα, η κυβέρνηση της Βρετανίας έχει δώσει στη δημοσιότητα και έχει εκθέσει τα ονόματα 490 εργοδοτών που δεν καταβάλλουν τον κατώτατο μισθό στους υπαλλήλους τους. Εξάλλου, τα τελευταία έξι χρόνια, οι φορολογικές αρχές της Βρετανίας έχουν επιβάλει σε εργοδότες που δεν καταβάλλουν τον βασικό μισθό πρόστιμα συνολικού ύψους 7,1 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή