Στο «κόκκινο» οι αγορές Γερμανίας, Γαλλίας, Μιλάνου

Στο «κόκκινο» οι αγορές Γερμανίας, Γαλλίας, Μιλάνου

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο «κόκκινο» έκλεισαν χθες τα χρηματιστήρια της Φρανκφούρτης, του Παρισιού και του Μιλάνου, ενώ στο Λονδίνο και στη Μαδρίτη καταγράφηκαν κέρδη. Ως αποτέλεσμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx-600 παρουσίασε οριακές απώλειες 0,1%, αμφιταλαντευόμενος ανάμεσα στην πτώση 1,34% του ιταλικού δείκτη FTSE Mib και στην άνοδο 19% του ισπανικού δείκτη Ibex-35. Απώλειες 2,7% κατέγραψε ο δείκτης αυτοκινητοβιομηχανιών Stoxx Europe Auto, με τη μετοχή της ιταλικής Fiat Chrysler να διολισθαίνει κατά 6,6%, έπειτα από υποβάθμισή της από την Exane BNP Paribas στην κατηγορία underweight. Kέρδη 1,9% σημειώθηκαν, αντίθετα, στον κλάδο πρώτων υλών έπειτα από την ενίσχυση της τιμής του χαλκού.

Στη Wall Street, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 υποχωρούσαν κατά 0,53% και 0,49% αντίστοιχα, λίγο πριν από το κλείσιμο, έπειτα από την ανακοίνωση στοιχείων για την ενίσχυση των τιμών στην αμερικανική οικονομία. Αυξάνονται έτσι οι πιθανότητες για αύξηση των επιτοκίων, που απεύχονται επενδυτές και τράπεζες στις ΗΠΑ. Το αμερικανικό νόμισμα έχασε έδαφος έναντι καλαθιού νομισμάτων, με το ευρώ να αναρριχάται στο 1,1347 δολ. Η τιμή του Brent έφθασε τα 49,58 δολάρια το βαρέλι, τροφοδοτώντας σενάρια ότι θα ξεπεράσει τα 50 δολάρια τις επόμενες ημέρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή