Εντείνεται ο διάλογος για αύξηση επιτοκίων στις ΗΠΑ

Εντείνεται ο διάλογος για αύξηση επιτοκίων στις ΗΠΑ

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ αυξήθηκε τον Απρίλιο κατά 0,4% σε σύγκριση με τον Μάρτιο και κατά 1,1% σε ετήσια βάση, δηλαδή με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων τριών ετών. Η άνοδος του πληθωρισμού σε συνδυασμό με την αύξηση στις νέες οικοδομές και την άνοδο της βιομηχανικής παραγωγής θα μπορούσε να ενθαρρύνει τους Αμερικανούς κεντρικούς τραπεζίτες να αυξήσουν τα επιτόκια δανεισμού τους επόμενους μήνες.

Η άνοδος τιμών και παραγωγής υποστηρίζει την εκτίμηση περί επιτάχυνσης της ανάπτυξης το δεύτερο τρίμηνο και κατά συνέπεια θα γίνει ακόμη πιο έντονη η δημόσια συζήτηση περί της ανάγκης αύξησης των επιτοκίων δανεισμού τουλάχιστον μία φορά στη διάρκεια του 2016, εξηγεί ο Τζέι Μόρλοκ, οικονομολόγος της FTN Financial στη Νέα Υόρκη. Η δημοσίευση, σήμερα, των πρακτικών της Fed από τη συνεδρίαση του Απριλίου θα αποκαλύψει, ενδεχομένως, περισσότερες λεπτομέρειες στους επενδυτές για την πορεία που θα ακολουθήσουν οι κεντρικοί τραπεζίτες. Τα μέλη της επιτροπής που αποφασίζουν για τα επιτόκια δανεισμού προέβλεπαν τον Μάρτιο δύο αυξήσεις εντός του έτους, ωστόσο η αγορά θεωρεί ότι θα υπάρξει μόνο μία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή