Κοστίζουν τα σκάνδαλα στην Deutsche Bank

Κοστίζουν τα σκάνδαλα στην Deutsche Bank

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Deutsche Bank προβλέπει ότι φέτος θα προχωρήσει σε ακόμη μεγαλύτερες δαπάνες για δικαστικά έξοδα από τις αντίστοιχες του περασμένου έτους, προκειμένου να αντιμετωπίσει σειρά από σκάνδαλα που έπληξαν τα κέρδη της και τη φήμη της. Ευελπιστεί, πάντως, ότι οδεύει προς το τέλος αυτής της δικαστικής διαμάχης.

Τις εκτιμήσεις του γερμανικού τραπεζικού κολοσσού εξέφρασε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank Τζον Κράιαν, απευθυνόμενος στην ετήσια συνάντηση των μετόχων της τράπεζας.

Επιχειρώντας να καθησυχάσει τους επενδυτές και τους μετόχους της γερμανικής τράπεζας, ο Κράιαν τόνισε πως τα διευθυντικά στελέχη της τράπεζας και οι εποπτικές της αρχές εργάζονται για να την επαναφέρουν σε τροχιά ανάπτυξης και κερδοφορίας. Απευθυνόμενος για πρώτη φορά στα αγγλικά στους μετόχους της τράπεζας, υπογράμμισε πως «θα είναι μια απαιτητική πορεία», καθώς προϋποθέτει τεράστιες προσπάθειες.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας και τα νομικά έξοδα στα οποία αναφέρεται θα είναι πέραν των 5,4 δισ. ευρώ, στα οποία ανέρχονται ήδη οι προβλέψεις της για δικαστικά έξοδα και αποζημιώσεις.

Σημειωτέον ότι οι δαπάνες για δικαστικά έξοδα και αποζημιώσεις ευθύνονται ώς ένα βαθμό για το ότι το περασμένο έτος ο τραπεζικός κολοσσός κατέγραψε καθαρές ζημίες ύψους σχεδόν 7 δισ. ευρώ, προκαλώντας την οργή των μετόχων του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή