Πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτωτικά έκλεισαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εξαιτίας των στοιχείων από τα ευρωπαϊκά PMI που δείχνουν επιβράδυνση της οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 0,4% με τη μετοχή της Fiat Chrysler να υποχωρεί κατά 4,4% εξαιτίας του δημοσιεύματος της Bild την Κυριακή ότι θα απαγορευτεί στην εταιρεία να πουλάει αυτοκίνητα στη Γερμανία αν αποδειχθεί ότι εξακολούθησε να παραβιάζει τους κανόνες για τις εκπομπές καυσαερίων. Η μετοχή της γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας Bayer έκλεισε με πτώση 5,7% αφότου έγινε γνωστή η προσφορά ύψους 62 δισ. δολαρίων που κατέθεσε για την αμερικανική Monsanto. Μεταξύ των μεγάλων χρηματιστηρίων περισσότερο υποχώρησε ο DAX στη Φρανκφούρτη (-0,74%) και ακολούθησαν ο CAC 40 (-0,66%) στο Παρίσι και ο ΙΒΕΧ 35 (-0,65%) στη Μαδρίτη.

Στη Wall Street ο S&P 500 περνούσε από μικρά κέρδη σε μικρές απώλειες, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τα μηνύματα που στέλνει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα σχετικά με την επόμενη αύξηση των επιτοκίων δανεισμού. Το αμερικανικό αργό υποχωρούσε κατά 0,85% στα 48 δολάρια το βαρέλι και το πετρέλαιο τύπου Brent υποχωρούσε κατά 0,9% στα 48,28 δολάρια το βαρέλι, καθώς ανακάμπτει η παραγωγή του Καναδά μετά τις πυρκαγιές και αυξάνεται η παραγωγή του Ιράν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή