Σε συζητήσεις η Apple για την εξαγορά της Time Warner

Σε συζητήσεις η Apple για την εξαγορά της Time Warner

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενδιαφέρον για την εξαγορά της Time Warner, της ιδιοκτήτριας εταιρείας των HBO, CNN και Warner Brothers, έδειξε η Apple, σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times. Ο Εντι Κιου, επικεφαλής των iTunes store, Apple Music και iCloud, έριξε την ιδέα σε μια συνάντηση που είχε στα τέλη του 2015 με τον Ολαφ Ολαφσον, επικεφαλής εταιρικής στρατηγικής της Time Warner.

Ωστόσο η συζήτηση δεν συνεχίστηκε πέρα από το αρχικό στάδιο και ποτέ δεν πήραν μέρος σε αυτήν οι διευθύνοντες σύμβουλοι των δύο εταιρειών, ο Τιμ Κουκ της Apple και ο Τζεφ Μπιουκς της Time Warner. Και οι δύο πλευρές αρνήθηκαν να σχολιάσουν την υπόθεση.

Το γεγονός ότι η Apple εξέτασε την πιθανότητα να καταθέσει πρόταση εξαγοράς μιας από τις ισχυρότερες εταιρείες παραγωγής ειδήσεων και ταινιών, η κεφαλαιοποίηση της Time Warner ανέρχεται σε 60 δισ. δολάρια, αποκαλύπτει την επιθυμία του τεχνολογικού γίγαντα να αρχίσει να προσφέρει στους πελάτες του το δικό της περιεχόμενο. Δείχνει ακόμη την επιθυμία της Apple να βρει νέους τομείς ανάπτυξης τη στιγμή που οι πωλήσεις του βασικού της προϊόντος, του iPhone, έχουν αρχίσει να επιβραδύνονται, ενώ διαθέτει στα ταμεία της μετρητά ύψους 216 δισ. δολαρίων. Η Apple έκανε πολύ πρόσφατα την πρώτη της απόπειρα στην παραγωγή σειράς βίντεο, ωστόσο ανταγωνιστές της όπως η Amazon και η Netflix δαπανούν κάθε χρόνο δισ. δολάρια για την παραγωγή νέων τηλεοπτικών σειρών και κινηματογραφικών ταινιών. Η Time Warner και η Walt Disney αποτελούν ιδανικούς στόχους εξαγοράς για την Apple, καθώς είναι οι μόνες εταιρείες που δεν έχουν διπλή μετοχική δομή, όπως οι Comcast, 21st Century Fox, CBS και Viacom, εταιρείες που ελέγχονται από τους ιδρυτές τους ή τους απογόνους τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή