Βρετανία εντός Ε.Ε. επιθυμεί το G7

Βρετανία εντός Ε.Ε. επιθυμεί το G7

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απειλητικό παράγοντα αποσταθεροποίησης της διεθνούς οικονομίας θεωρούν την ενδεχόμενη αποχώρηση της Βρετανίας (Brexit) από την Ευρωπαϊκή Ενωση οι ηγέτες των επτά ισχυρότερων χωρών του κόσμου (G7).

Σε κοινή ανακοίνωσή τους χθες, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της συνόδου τους στην Ιαπωνία, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της Ιαπωνίας, της Γερμανίας, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, των ΗΠΑ και του Καναδά δεσμεύτηκαν επιπλέον να ενισχύσουν περαιτέρω τις αναπτυξιακές τους προσπάθειες, ώστε να αποτρέψουν την εμφάνιση νέας χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης.

Οπως καθίσταται εμφανές, τίθεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος το βρετανικό δημοψήφισμα στις 23 του επόμενου μήνα – οι ηγέτες του κόσμου και οι διεθνείς οργανισμοί προειδοποιούν για μεγάλη οικονομική αιμορραγία σε παγκόσμιο επίπεδο από το Brexit με βλάβη για την απασχόληση, το εμπόριο και το επιχειρείν. Στο πλαίσιο του δημοψηφίσματος, οι πολίτες της χώρας θα αποφανθούν εάν θέλουν να παραμείνουν στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Η Βρετανία παραμένει μια θαυμάσια χώρα, αλλά θα έχει καλύτερη επίδοση εντός της Ε.Ε.», σχολίασε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος, αν και εμπνευστής του δημοψηφίσματος, τάσσεται υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής. Απαντώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Κάμερον διευκρίνισε πως το ερώτημα που τίθεται αυτή τη στιγμή δεν αφορά το εάν η Βρετανία είναι μία ισχυρή χώρα, αλλά ποιος είναι ο βέλτιστος δρόμος τον οποίο πρέπει να ακολουθήσει για να έχει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Το κατά πόσον μείζον θέμα είναι αυτή τη στιγμή η Βρετανία στη διεθνή πολιτική σκηνή αποτυπώνεται και στις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της συνόδου των επτά (G7): «Στείλαμε το μήνυμα πως ευχή μας είναι η παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε. Βέβαια, αυτό εναπόκειται στους Βρετανούς ψηφοφόρους».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή