Προετοιμάζεται για αύξηση η Fed

Προετοιμάζεται για αύξηση η Fed

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το έδαφος προλειαίνει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) για επικείμενη αύξηση επιτοκίων τον επόμενο ή μεθεπόμενο μήνα. Σύμφωνα με τις δηλώσεις της προέδρου του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, Τζάνετ Γέλεν, «η Fed θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια τους προσεχείς μήνες, εάν ενισχυθεί η οικονομία, όπως αναμένεται, και συνεχιστεί η δημιουργία θέσεων εργασίας».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και τα σχόλια του προέδρου της Fed του Σεντ Λούις, Τζέιμς Μπούλαρντ, ο οποίος ανέφερε πως «οι διεθνείς κεφαλαιαγορές είναι καλά προετοιμασμένες για μια θερινή αύξηση επιτοκίων, προοπτική η οποία δεν προκαλεί τόσο μεγάλη έκπληξη, εφόσον η Fed προσπαθεί να εξομαλύνει σταδιακά την κατάσταση των επιτοκίων». Την Παρασκευή είχαν προηγηθεί αναθεωρημένα στοιχεία, τα οποία δείκνυαν πως η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας το πρώτο τρίμηνο δεν ήταν τόσο αδύναμη όσο αρχικά είχε θεωρηθεί. Αναλυτές επισήμαναν ότι η δυναμική αύξηση των εισοδημάτων σε συνδυασμό με ενδείξεις τόνωσης της οικονομίας το β΄ τρίμηνο παρέχουν πολεμοφόδια στη Fed για αύξηση επιτοκίων πιθανώς και τον Ιούνιο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή