Η Airbnb προσδοκά 30 δισ. δολ. από επενδυτές

Η Airbnb προσδοκά 30 δισ. δολ. από επενδυτές

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέα προσπάθεια για εξεύρεση χρηματοδότησης αποδύεται η αμερικανική εταιρεία διαμοιρασμού σπιτιών και διαμερισμάτων σε όλον τον κόσμο Airbnb, προσβλέποντας στο να την αποτιμήσουν οι επενδυτές στα 30 δισ. δολάρια. Ωστόσο, δεν είναι παντού ευπρόσδεκτη, με το Σαν Φρανσίσκο, από όπου ξεκίνησε, και τη Νέα Υόρκη, τη μεγαλύτερη αγορά της στις ΗΠΑ, να κινούνται εναντίον της και να την απειλούν με πρόστιμα, για να αποτρέψουν παράτυπες κινήσεις της. Στο Σαν Φρανσίσκο, η Airbnb μηνύει τον δήμο, ο οποίος αποφάσισε να της επιβάλει πρόστιμο 1.000 δολαρίων ημερησίως για κάθε μη εγγεγραμμένο οίκημα (σπίτι, διαμέρισμα ή δωμάτιο) που παρέχει διαμονή. Στη Νέα Υόρκη, οι τοπικές αρχές συμφώνησαν πρόσφατα να επιβάλουν υψηλά πρόστιμα σε οποιονδήποτε χρησιμοποιεί την υπηρεσία της Airbnb να ενοικιάσει ένα ολόκληρο διαμέρισμα για περίοδο μικρότερη των 30 ημερών – αυτή η πρακτική είναι παράνομη στην πολιτεία της Νέας Υόρκης από το 2010. Εν τω μεταξύ, πολλοί ιδιοκτήτες στη Νέα Υόρκη και στο Σαν Φρανσίσκο σπεύδουν να εκδιώξουν τους ενοικιαστές των διαμερισμάτων τους, μετατρέποντάς τα σε καταλύματα για τους χρήστες της Airbnb και προσβλέποντας σε περισσότερα έσοδα.

Αναφορικά με την εξεύρεση κεφαλαίων, η εταιρεία θα εκμεταλλευθεί τις ευνοϊκές συγκυρίες με το κύμα των επενδύσεων σε μη εισηγμένες νεοφυείς επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τους Νew Υork Times, η αποτίμηση των 30 δισ. δολαρίων μεταφράζεται σε αύξηση 25% από την προηγούμενη εξεύρεση κεφαλαίων, καθιστώντας την Airbnb την τρίτη σε αξία νεοφυή εταιρεία με πρώτη την εταιρεία διασύνδεσης οδηγών ταξί και πελατών Uber και δεύτερη την κινεζική εταιρεία έξυπνων τηλεφώνων Xiaomi. Η Airbnb είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα που φέρνει σε επαφή τους τουρίστες που θέλουν να ενοικιάσουν σπίτι ή δωμάτιο με ιδιοκτήτες κατοικιών, οι οποίοι εγγράφονται στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα και πληρώνουν κάποιο αντίτιμο. Ηδη η Airbnb έχει εξασφαλίσει 3 δισ. δολάρια και πλέον σε δανεισμό και κεφάλαια τα τελευταία οκτώ χρόνια. Η νέα εκστρατεία θα είναι και η πρώτη δοκιμασία για τη διάθεση των επενδυτών να διοχετεύσουν κεφάλαια σε νεοφυείς εταιρείες, έχοντας η Βρετανία αποφανθεί να αποχωρήσει από την Ε.Ε. (Brexit). Επιπλέον, οι επενδυτές στη Σίλικον Βάλεϊ συνεκτιμούν κι έναν ακόμη παράγοντα, την κατάρρευση αξιόλογων νεοφυών, όπως οι Theranos και Zenefits.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή