Συνεχίζονται οι αναταράξεις λόγω Brexit στις αγορές

Συνεχίζονται οι αναταράξεις λόγω Brexit στις αγορές

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η καθυστέρηση στην ενεργοποίηση του άρθρου 50 για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε. δημιουργεί έντονες πιέσεις στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης.

Οι δείκτες των αγορών έκλεισαν την Τρίτη με πτώση για δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση, καθώς εκτός των παρενεργειών του Brexit, πρόσθετες πιέσεις άσκησαν τα προβλήματα των ιταλικών τραπεζών, με τις ανησυχίες για το πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων να εντείνονται. Η τιμή του πετρελαίου υποχωρούσε αργά χθες το βράδυ κατά 4,4% στα 46,79 δολάρια ανά βαρέλι. Στα χρηματιστήρια, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε την Τρίτη 1,7%. Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κινήθηκε χαμηλότερα 1,82% και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με απώλειες 1,69%. Ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κατέγραψε «βουτιά» 2,28% και ο δείκτης MIB στο Μιλάνο έκλεισε με πτώση 1,45%.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE ενισχύθηκε 0,35% μετά τις δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας Μ. Κάρνεϊ ότι η τράπεζα μπορεί να παράσχει ουσιαστική ρευστότητα εάν απαιτηθεί. Το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,6% έναντι του δολαρίου στο 1,1080 δολ. και η στερλίνα βούλιαζε 2% σε σχέση με το δολάριο στο 1,3022, σε νέο χαμηλό 31 ετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή