Στο στόχαστρο η ιστοσελίδα της «απιστίας»

Στο στόχαστρο η ιστοσελίδα της «απιστίας»

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την κλοπή και δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων πελατών από χάκερ, την άσκηση μαζικών αγωγών σε ΗΠΑ και Καναδά αλλά και την έναρξη ερευνών από την αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου, οι νέοι επικεφαλής της ιστοσελίδας της «απιστίας» Ashley Madison, η οποία είναι γνωστή με το σλόγκαν «Η ζωή είναι σύντομη. Ζήστε μια περιπέτεια», προσπαθούν να ανακτήσουν την αξιοπιστία της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της μητρικής Avid Life Media Ρομπ Σίγκαλ και ο πρόεδρος Τζέιμς Μίλερσιπ αποκάλυψαν πως η δημοσιοποίηση στοιχείων χρηστών της ιστοσελίδας έχει μειώσει κατά το ήμισυ τα έσοδα της Ashley Madison. «Λυπούμαστε πολύ», δήλωσε ο κ. Σίγκαλ στην πρώτη συνέντευξη που δόθηκε μετά το σκάνδαλο διαρροής δεδομένων της Ashley Madison το 2015. Οι μαζικές αγωγές, ωστόσο, δεν αφορούν μόνον τη δημοσιοποίηση των δεδομένων που ανήκαν σε πελάτες της ιστοσελίδας παντρεμένων ή και δεσμευμένων. Εκκρεμεί, επίσης, το ζήτημα με τα προφίλ εικονικών γυναικών. Για να διορθώσει τεχνητά την αναντιστοιχία πέντε αντρών προς μία γυναίκα, η προηγούμενη διοίκηση της Ashley Madison επινόησε πλαστά προφίλ με γυναίκες-ρομπότ, που λειτουργούσαν με αυτοματοποιημένες διαδικασίες. Τα ψεύτικα προφίλ διεγράφησαν το 2014 στις ΗΠΑ, στον Καναδά και στην Αυστραλία. Μέχρι τα τέλη του 2015 είχαν καταργηθεί σε παγκόσμια κλίμακα. Εν τούτοις, η διοίκηση δεν γνωρίζει εάν αυτό είναι το ζήτημα που διερευνάται από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου.

Η Ashley Madison δημιουργήθηκε το 2001, και σήμερα, παρά τα σκάνδαλα που έχουν ξεσπάσει, διαθέτει πάνω από 37 εκατ. χρήστες σε 53 χώρες. Διατηρεί την έδρα της στον Καναδά. Η μητρική Avid Life Media υπολογίζει ότι το 2016 θα έχει έσοδα 80 εκατ. δολάρια. Το 2015 είχε έσοδα 109 εκατ. δολάρια. Αυτά τα νούμερα απέχουν πάρα πολύ από την αποτίμηση του 1 δισ. δολαρίων που προέβλεπε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Νόελ Μπίντερμαν. Ο κ. Σίγκαλ αναγνώρισε πως η υφιστάμενη αποτίμηση της ιστοσελίδας είναι χαμηλή. Δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί πώς συνέβη η επίθεση από χάκερ, αλλά η νέα διοίκηση έχει απευθυνθεί στους συμβούλους ηλεκτρονικής ασφάλειας της Deloitte, για να εξασφαλίσει τον ανώτατο βαθμό ασφαλείας μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή