Νέο ιστορικό υψηλό για τον δείκτη S&P 500

Νέο ιστορικό υψηλό για τον δείκτη S&P 500

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι αγορές και στις δύο όχθες του Ατλαντικού, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη STOXX Europe 600 να κλείνει με κέρδη 1,6%. Είχε προηγηθεί η ανάδειξη της Τερέζα Μέι ως διαδόχου του Ντέιβιντ Κάμερον στην πρωθυπουργία της Βρετανίας, εξέλιξη που εκτιμάται ότι μειώνει την αστάθεια και την πολιτική αβεβαιότητα στη χώρα. Την ίδια στιγμή, βέβαια, και η Wall Street κινείτο ανοδικά, με τον δείκτη S&P 500 να σημειώνει χθες νέο ιστορικό υψηλό, καθώς έφτασε κάποια στιγμή σε επίπεδο κατά πέντε μονάδες πάνω από το έως τώρα ιστορικό υψηλό του. Νωρίτερα είχε εξανεμισθεί η ανησυχία για την παγκόσμια ανάπτυξη, καθώς και για τη μετά το Brexit αστάθεια, χάρη στα ενθαρρυντικά στοιχεία που φέρουν αυξημένες τις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ. Σε ό,τι αφορά τις ευρωπαϊκές αγορές, πήραν ώθηση και από την άνοδο των μετοχών των χαλυβουργείων, έναν κλάδο που δείχνει ενισχυμένος χάρη στις επανειλημμένες κινήσεις συγχώνευσης που έχουν καταγραφεί τελευταία. Η μεγαλύτερη εταιρεία χαλυβουργείων της Γερμανίας, η ThyssenKrupp, ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με την ινδική Tata Steel και το αντικείμενο ήταν ακριβώς η ανάγκη να συγχωνευθούν τα προβληματικά χαλυβουργεία της Ευρώπης.

Ετσι, ο FTSE 100 του Λονδίνου έκλεισε με άνοδο 1,4%, όπως και ο ΙΒΕΧ 35 της Μαδρίτης. Τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσε ο XETRA DAX της Φρανκφούρτης, που έκλεισε με κέρδη 2,12%, και ο CAC 40 της Γαλλίας, που έκλεισε με κέρδη 1,76%. Επίσης ο FTSE MIB έκλεισε με άνοδο 1,21 %

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή