Συμφωνία στην Ιταλία «βλέπουν» οι αγορές

Συμφωνία στην Ιταλία «βλέπουν» οι αγορές

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με άνοδο έκλεισαν χθες όλες οι ευρωπαϊκές αγορές, ακολουθώντας αυτοκινητοβιομηχανίες και τράπεζες που ενισχύθηκαν χάρη στις ενδείξεις βελτίωσης του οικονομικού κλίματος. Ο κλάδος των αυτοκινητοβιομηχανιών σημείωσε άνοδο κατά 2,7% με την Daimler να καταγράφει κέρδη 4,1%, καθώς τα αποτελέσματά τους υπερέβησαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Σε ό,τι αφορά τον κλάδο των τραπεζών, σημείωσε άνοδο κατά 1,1% με τη μετοχή της ιταλικής UniCredito να σημειώνει κέρδη 6,8%. Δεδομένου ότι διεφάνησαν προοπτικές συμφωνίας ανάμεσα στην Ιταλία και τους εταίρους της με αντικείμενο τη στήριξη των ιταλικών τραπεζών, οι ιταλικές τράπεζες κινήθηκαν ανοδικά όπως και γενικότερα οι τράπεζες των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας. Ετσι, ο δείκτης FTSE MIB του Μιλάνου κατέγραψε χθες τα μεγαλύτερα κέρδη ανάμεσα σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές, κλείνοντας με άνοδο 2,83% και ο ΙΒΕΧ 35 της Μαδρίτης έκλεισε με κέρδη 2,42%. Με κέρδη 1,57% έκλεισε, άλλωστε, ο δείκτης CAC 40 της Γαλλίας και με άνοδο 1,33% ο XETRA DAX της Φρανκφούρτης. Μοναδική εξαίρεση ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου, που παρέμεινε στάσιμος με οριακή υποχώρηση 0,03% και –σύμφωνα με την πλειονότητα των αναλυτών– πρόκειται να υποχωρήσει συνολικά κατά 7% μέχρι τα τέλη του έτους εξαιτίας της ανησυχίας για τις επιπτώσεις του Brexit στην οικονομία της Βρετανίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή