Πιέσεις λόγω πετρελαίου στις ευρωπαϊκές αγορές

Πιέσεις λόγω πετρελαίου στις ευρωπαϊκές αγορές

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε αρνητικό πρόσημο έκλεισαν χθες οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, μετά την πάροδο τεσσάρων συνεδριάσεων με κέρδη. Αρνητικό ρόλο διαδραμάτισε χθες η υποχώρηση της τιμής του αργού κατά 4,29%, στα 44,78 δολ. το βαρέλι, και η τιμή του Brent κατά 4,56%, στα 46,27 δολ. το βαρέλι, ασκώντας πιέσεις στον ευρωπαϊκό κλάδο ενέργειας, που απώλεσε το 1% της αξίας του. Αφορμή αποτέλεσε η απρόσμενη αύξηση των αποθεμάτων πετρελαίου στις ΗΠΑ, που ανακοινώθηκε από την αμερικανική υπηρεσία ενέργειας (ΙΕΑ). Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE-100 υποχώρησε κατά 0,15%, ο γερμανικός δείκτης Dax κατά 0,33% και ο ιταλικός δείκτης FTSE Mib κατά 1,15%, ενώ ο δείκτης Cac-40 στη Γαλλία ενισχύθηκε οριακά (0,09%).

Στη Wall Street, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 εμφάνιζαν απώλειες χαμηλότερες του 0,2% λίγο πριν από το κλείσιμο. Το ευρώ ενισχύθηκε κατά 0,47%, στο 1,1107 δολ., ενώ η στερλίνα αναρριχήθηκε από το 1,27 δολ. στο 1,32 δολ. ύστερα από την τοποθέτηση της Τερέζα Μέι στην πρωθυπουργία της Βρετανίας. Αναλυτές της αγοράς σημειώνουν πως οι επενδυτές βρίσκονται σε επιφυλακή μετά το δημοψήφισμα για το Brexit. Στις δύο συνεδριάσεις μετά την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ε.Ε., ο πανευρωπαϊκός δείκτης διολίσθησε κατά 11% σε ένα τεράστιο κύμα φυγής κεφαλαίων από την Ευρώπη.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή