Πρόταση Deutsche Bank για στήριξη ιταλικών τραπεζών

Πρόταση Deutsche Bank για στήριξη ιταλικών τραπεζών

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχέδιο που θα βοηθήσει τον τραπεζικό τομέα της Ευρώπης να ξεπεράσει την τρέχουσα κρίση παρουσιάζουν αναλυτές της Deutsche Bank. Στο σημείωμα 37 σελίδων, οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας διατυπώνουν έξι προτάσεις, οι οποίες θα ενισχύσουν τη σταθερότητα του ιταλικού και ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος:

1. Ανακεφαλαιοποίηση των ιταλικών τραπεζών με 28 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Η Deutsche υποστηρίζει ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια πρέπει να υπολογιστούν σε τιμές αγοράς χωρίς περαιτέρω «κούρεμα».

2. Αναστολή των κανονισμών για την κρατική ενίσχυση και το bail-in από την ΕΚΤ όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο, επιτρέποντας την πραγματοποίηση διασώσεων κατά τη διάρκεια «σοβαρών οικονομικών αναταραχών».

3. Να επιτραπεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών σε ομοσπονδιακό επίπεδο, ιδανικά από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

4. Η Deutsche υποστηρίζει ότι η επιτάχυνση της τραπεζικής ένωσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με τη συμπερίληψη της εγγύησης καταθέσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μπορεί να βοηθήσει στη διασφάλιση της σταθερότητας.

5. Η ΕΚΤ δεν πρέπει να επιβάλει νέα μέτρα ελέγχου των κεφαλαίων.

6. Η Deutsche Bank υποστηρίζει τέλος ότι η ΕΚΤ πρέπει να αντισταθεί στην περαιτέρω μείωση του επιτοκίου καταθέσεων, το οποίο βρίσκεται στο -0,4%, καθώς και να είναι πιο ευέλικτη όσον αφορά τη νομισματική πολιτική.

Οπως μεταδίδει το Business Insider, οι αναλυτές της Deutsche Bank τονίζουν πως η εφαρμογή του σχεδίου θα ωφελήσει ολόκληρη την Ευρωζώνη σε μια εποχή που είναι αντιμέτωπη με την αβεβαιότητα του Brexit.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή