Η στερλίνα πραγματοποίησε «άλμα» 1,3%, στο 1,3308

Η στερλίνα πραγματοποίησε «άλμα» 1,3%, στο 1,3308

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η… αιφνιδιαστική απραξία της Τράπεζας της Αγγλίας, που διατήρησε σταθερά τα επιτόκια της στερλίνας, δεν «γύρισε» τελικά τις ευρωπαϊκές αγορές στο «κόκκινο». Αν και η συντριπτική πλειονότητα των αναλυτών περίμενε μείωση βρετανικών επιτοκίων, η ανακοίνωση της Τράπεζας της Αγγλίας, ότι διατηρεί την πόρτα ανοικτή σε περαιτέρω χαλάρωση, καθησύχασε τις αγορές. Οπως τονίζεται στην ανακοίνωσή της, «είναι πιθανό να φέρει πακέτο μέτρων σε τρεις εβδομάδες, όταν θα έχει αποτιμήσει το πώς επηρεάζει τη βρετανική οικονομία η απόφαση για έξοδο της χώρας από την Ε.Ε.».

Ενδεικτικό πάντως της ικανοποίησης των αγορών από τη στάση που έχει κρατήσει μέχρι σήμερα η Τράπεζα της Αγγλίας στη διαχείριση των πρώτων ημερών τής μετά Brexit εποχής είναι το γεγονός ότι μετά την ανακοίνωση της BoE για τα επιτόκια η στερλίνα πραγματοποίησε «άλμα» 1,3%, στο 1,3308.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου έκλεισε με πτώση 0,24%, στις 6.654 μονάδες. Κατά 1,3% ενισχύθηκε ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.068 μονάδες και κατά 1,1% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.385 μονάδες. Στο Μιλάνο ο FTMIB ενισχύθηκε 1,6% και στη Μαδρίτη ο δείκτης IBEX έκλεισε με κέρδη 0,93%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή