Απορρόφησαν τους κραδασμούς από Τουρκία οι αγορές

Απορρόφησαν τους κραδασμούς από Τουρκία οι αγορές

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεικτή ήταν η εικόνα των δεικτών των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων κατά τη χθεσινή συνεδρίαση. Η αγορά έδειξε να απορροφά τους κραδασμούς από το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία με οριακές απώλειες σε ορισμένες περιπτώσεις, ενώ ενισχύθηκε και από τη σημαντική εξαγορά της εταιρείας υψηλής τεχνολογίας ΑRΜ από τη Softbank.

Θετικά λειτουργεί για το επενδυτικό κλίμα και η προσδοκία ότι οι κεντρικές τράπεζες θα λάβουν μέτρα ώστε να μετριάσουν τις συνέπειες από την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Στον κλάδο της τεχνολογίας, η τιμή της μετοχής της βρετανικής ARΜ ανήλθε 41%, συμπαρασύροντας και άλλες εταιρείες του κλάδου. Οι εξορυκτικοί όμιλοι εξάλειψαν τις απώλειές τους, ενώ στις ενεργειακές υπήρξε πτώση λόγω υποχώρησης του πετρελαίου. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,2%, ενώ συνολικά τις δύο από τις τελευταίες τρεις εβδομάδες σημειώνει κέρδη. Ο εν λόγω δείκτης δεν έχει ανακάμψει πλήρως από τη μετά το Brexit κάμψη, ενώ ο FTSE 100 έχει επανέλθει. Χθες έκλεισε με άνοδο 0,4%, σημειώνοντας ένα από τα υψηλότερα κλεισίματα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με -0,34%, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX είχε οριακή πτώση 0,04%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή