Πτωτικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πτωτικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτωτικά κινήθηκαν χθες οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, αγγίζοντας τα χαμηλότερα επίπεδα εβδομάδας.

Το επενδυτικό κλίμα διαμορφώθηκε από τις αναθεωρημένες προβλέψεις εταιρικών κερδών, οι οποίες ήταν προς το χειρότερο. Η τιμή της μετοχής της εταιρείας δικτύων Ericsson υποχώρησε 5,6%, διότι προέβλεψε τρίτη διαδοχική χρονιά κάμψης πωλήσεων. Ηταν η μετοχή με τη χειρότερη επίδοση στον Stoxx 600.

Aπώλειες 4,3% εμφάνισε και η μετοχή της φαρμακευτικής AkzoNobel, η οποία υπερέβη τις προβλέψεις αναλυτών για τα κέρδη β΄ τριμήνου, αλλά προειδοποίησε πως η αβεβαιότητα στη χρηματαγορά και οι αποπληθωριστικές πιέσεις θα εξακολουθήσουν να επηρεάζουν τα αποτελέσματά της. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Ericsson, η Σούζαν Αντονι, αναλύτρια ευρωπαϊκών μετοχών στη Mirabaud Securities, τόνισε ότι «τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά και προοιωνίζονται αποθαρρυντικές προοπτικές». Θετικά κινήθηκε η Zalando, η μεγαλύτερη εταιρεία διαδικτυακών πωλήσεων ένδυσης στην Ευρώπη, με άνοδο 22% λόγω βελτιωμένων προοπτικών κερδοφορίας. Οι πανευρωπαϊκοί δείκτες Stoxx 600 και FTSEurofirst 300 έκλεισαν με απώλειες 0,4%, ενώ στη διάρκεια της συνεδρίασης είχαν φθάσει σε χαμηλά εβδομάδας. Τέλος, στο Παρίσι και στη Φρανκφούρτη οι CAC 40 και DAX έκλεισαν με -0,6% και -0,8% αντίστοιχα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή