Η Μόσχα εξετάζει εκ νέου τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης

Η Μόσχα εξετάζει εκ νέου τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδιαφέρον της για τον πετρελαιαγωγό μεταξύ Μπουργκάς και Αλεξανδρούπολης ως εναλλακτική διαδρομή σε περίπτωση δυσκολιών διάβασής του μέσω των στενών της Μαύρης Θάλασσας φαίνεται πως ανανεώνει η Μόσχα, σύμφωνα με το πρακτορείο ΤΑSS. Οπως δήλωσε ο Νικολάι Τοκάρεφ, διευθύνων σύμβουλος της Τransneft, της ρωσικής εταιρείας του αγωγού, «λάβαμε επίσημη ειδοποίηση από τους Βούλγαρους συνεταίρους μας ότι ενδιαφέρονται για το σχέδιο αυτό και αντιτίθενται στη διάλυση της εταιρείας διαχείρισής του».

Ο κ. Τοκάρεφ διευκρίνισε πως το σχέδιο δεν τέθηκε στο αρχείο, η υφιστάμενη εταιρεία διαχείρισης εξακολουθεί να χρηματοδοτείται, αλλά δεν πρόκειται να εφαρμοστεί η αρχική απόφαση να διακοπεί η λειτουργία της, ούτως ώστε να εξοικονομηθούν πόροι. Οταν τέθηκε το ζήτημα της πρακτικής υλοποίησης, «οι Βούλγαροι εταίροι μας ενημέρωσαν ότι θα ήθελαν να παραμείνει η μονάδα και να συμμετάσχουν σε αυτήν», τόνισε ο κ. Τοκάρεφ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή