Με άνοδο έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Με άνοδο έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά έκλεισαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον κλάδο της τεχνολογίας να καταγράφει τα μεγαλύτερα κέρδη μετά την ανακοίνωση υψηλότερων του αναμενομένου κερδών από τη γερμανική SAP. Oι πανευρωπαϊκοί δείκτες Stoxx 600 και FTSEurofirst 300 αναρριχήθηκαν 1%, αν και έχουν καταγράψει απώλειες 7% και 6%, αντίστοιχα, από τις αρχές του έτους. O γερμανικός δείκτης Dax ενισχύθηκε κατά 1,61% και ο γαλλικός δείκτης Cac-40 κατά 1,15%. Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE-100 ενισχύθηκε 0,47% και η στερλίνα διαμορφώθηκε σε 1,3148 δολ. με άνοδο 1% αφού η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις για απότομη πτώση της οικονομικής δραστηριότητας μετά το Brexit. Εν τούτοις, η στερλίνα έχει υποχωρήσει κατά 1,18% σε μηνιαία βάση και κατά 8,26% σε τριμηνιαία βάση.

Στη Wall Street, ο δείκτης S&P 500 ενισχυόταν κατά 0,5% λίγο πριν από το κλείσιμο και συνέχισε να παρουσιάζει επιδόσεις ρεκόρ με κέρδη 8,5% από τις 27 Ιουνίου. Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του αργού κινήθηκε στα 44,88 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 0,52% και η τιμή του Μπρεντ προσέγγισε τα 44,2 δολάρια το βαρέλι με κέρδη 1,07%. Ωθηση στις τιμές του «μαύρου χρυσού» έδωσαν στοιχεία για μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού στα 519,5 εκατ. βαρέλια.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή