Δύσκολο αναμένεται το φετινό καλοκαίρι για Lufthansa και EasyJet

Δύσκολο αναμένεται το φετινό καλοκαίρι για Lufthansa και EasyJet

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέους τριγμούς για τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, που ήδη προσπαθούν να διαχειριστούν τον αντίκτυπο του Brexit, προκάλεσε η φονική επίθεση της περασμένης εβδομάδας στη Νίκαια, αφού η EasyJet ανακοίνωσε ότι δεν είναι σε θέση να προβλέψει την κερδοφορία της από εδώ και στο εξής και τη Lufthansa να αναφέρει ότι μπορεί να υπάρξουν απώλειες στα κέρδη της.

Η EasyJet, η δεύτερη μεγαλύτερη στην Ευρώπη αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους μετά την Ryanair, έχει στο παρελθόν δώσει ένα εύρος προβλέψεων για τα κέρδη της για το 12μηνο που λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου, ωστόσο σήμερα είπε ότι οι ανησυχίες για την ασφάλεια, η αδύναμη καταναλωτική εμπιστοσύνη και η μεταβλητότητα στην αγορά συναλλάγματος επηρεάζουν αρνητικά την θερινή της σεζόν.

Η Lufthansa ανακοίνωσε αργά χθες ότι τα κέρδη προ φόρων και τόκων για το 2016 θα είναι χαμηλότερα συγκριτικά με πέρυσι. Η γερμανική εταιρία επικαλέστηκε τις επιθέσεις στην Ευρώπη, που έχουν μειώσει τις προκρατήσεις για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων προς την ήπειρο, καθώς και το κλίμα έντονης πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας, όπως το χαρακτήρισε, που επικρατεί από τον Μάρτιο.

Η μετοχή της Lufthansa σημείωσε νωρίτερα πτώση κατά 7,5%, ενώ της easyJet κατά 6%.

Αν και η Lufthansa δεν έκανε συγκεκριμένες αναφορές, η ΕasyJet είπε ότι η επίθεση με το φορτηγό στη Νίκαια της Γαλλίας την περασμένη εβδομάδα, που στοίχισε τη ζωή σε 84 άτομα, και το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία θα επηρεάσουν το τέταρτο τρίμηνό της, χωρίς ωστόσο να μπορεί να κάνει συγκεκριμένες προβλέψεις.

Ερωτηθείσα εάν αυτό είναι το πιο δύσκολο περιβάλλον που έχει αντιμετωπίσει η easyJet από τότε που η ίδια ανέλαβε τα ηνία της επιχείρησης το 2010, η διευθύνουσα σύμβουλος Κάρολιν ΜακΚολ δήλωσε: «Οπωσδήποτε. Πιστεύω ότι αυτό ισχύει για όλες τις αεροπορικές εταιρίες τα τελευταία 10 χρόνια. Ο λόγος γι' αυτό είναι ότι υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά πράγματα». Παράλληλα, επικαλέστηκε το βρετανικό δημοψήφισμα καθώς τις πολλές ακυρωθείσες πτήσεις της easyJet εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στη Γαλλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή